Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Conan Miller geeft "Resident Alien - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Conan Miller op 12 juli 2024.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Resident Alien - Seizoen 1

Resident Alien is geen standaard comedy. De droge humor is soms erg subtiel en de personages zelden echt realistisch. Toch is er veel om van te houden, als je het wat tijd geeft.

Alan Tudyk kennen we uit een hele stapel films en series, maar voor mij blijft hij toch een van de onvergetelijke helden uit Firefly. In wat wel een van de meest geliefde series ooit was -die door de eigen maatschappij onbegrijpelijk werd behandeld- was hij een van de meest opvallende personages.

Twintig jaar later krijgt hij dan eindelijk een echte hoofdrol. In Resident Alien is hij een buitenaards wezen dat de aarde bezoekt met een missie. Zijn ruimteschip stort echter neer en hij is gedwongen enige tijd hier te blijven wonen. Om niet op te vallen neemt hij de identiteit aan van een aardbewoner. Helaas is dat de nieuwe dokter van het nabije stadje en “doctor Harry Vanderspeigle” staat daarmee vanzelf in het middelpunt van de belangstelling.

Dan blijkt al snel dat hij eigenlijk geen idee heeft hoe aardbewoners zich gedragen. Hij doet zijn best om te integreren. Dat lukt met wisselend succes. De plaatselijke bewoners lijken zijn vreemde gedrag te accepteren. Sommige mensen hebben echter door dat hij geen mens is. Onze Harry zoekt naar middelen om zijn geheim te bewaren, en is daarin bereid heel ver te gaan.

Ondertussen zoekt hij de vitale onderdelen van zijn ruimteschip bijeen. Dat is nog een hele klus, want de brokstukken en zijn mysterieuze lading liggen verspreid over het omringende berggebied. Hoe verlaten het ook lijkt, helemaal alleen ben je daar toch ook niet.

Resident Alien
© Syfy


De rol van letterlijk en figuurlijke wereldvreemde alien is Alan Tudyk op het lijf geschreven. Zijn typische gezicht leent zich uitstekend voor de aangenomen menselijke gedaante, waarbij je toch altijd een hint van zijn werkelijke uiterlijk lijkt te kunnen zien.

De overige rollen staan natuurlijk ten dienste van zijn verhaal. Sommige, zoals de onervaren en wat naïeve burgemeester Ben Hawthorne (Levi Fiehler, Code Black), komen misschien niet erg uit de verf.

Andere, zoals de interactie tussen blufferige en incompetente Sheriff Mike Thompson (Corey Reynolds, Criminal Minds) en zijn deputy Liv Baker (een hilarische rol van Elizabeth Bowen, Family Law), staan garant voor lachbuien en plaatsvervangende schaamte.

In de loop van het eerste seizoen komt het verhaal steeds meer op gang. De werkelijke reden voor het bezoek van onze onfortuinlijke piloot wordt duidelijk. Maar ook zijn veranderende houding ten aanzien van de aardbewoners, waar hij aanvankelijk op neerkijkt, wordt zichtbaar.

Zelf vond ik de rol van buitenbeentje Asta Twelvetrees (Sara Tomko, Sneaky Pete) de serie naar een iets hoger plan tillen. Van alle personages lijkt zij de meest menselijke. Het is ook niet voor niets dat juist zij zich vriendschappelijk opstelt richting dat andere buitenbeentje, de nieuwe dokter.

Resident Alien is een leuke serie met een bekende boodschap. Mensen zijn soms rare wezens, maar op den duur kun je best van ze houden. Of dat ook genoeg is om ze te laten leven is voor buitenaardse wezens niet altijd zo evident. Ik kijk in ieder geval uit naar het volgende seizoen.
Video on youtube
Volg Resident Alien
Vorige aflevering
Homecoming
Homecoming
03x08
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Resident Alien