Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Adrian Dunbar keert terug met een tweede seizoen van ITV's Ridley

Adrian Dunbar zal terugkeren met een tweede seizoen van het detectivedrama Ridley, zo heeft ITV bevestigd.

De Line of Duty-acteur speelt de titelrol van Alex Ridley, een gepensioneerde inspecteur die terugkeert bij de politie als consultant en zijn inzicht toevoegt aan verschillende complexe zaken.

Ridley

Hij gaat een samenwerking aan met oud-collega Carol Farman (gespeeld door Bronagh Waugh), waarbij hun band in seizoen twee "op de proef wordt gesteld", aldus de schrijver van de serie.

Adrian Dunbar zei: "Er is geen grotere erkenning voor hard werk en talent dan de heruitgave van een serie en daarom moeten we ITV en het Britse publiek bedanken dat ze Ridley in zulke groten getale hebben gekozen.

"We zullen zeker net zo hard werken om de standaard die we hebben gezet te behouden en ik kijk ernaar uit om Ridley als personage te ontwikkelen in de komende vier afleveringen."

Ridley seizoen twee zal bestaan uit vier twee uur durende films, met Paul Matthew Thompson (Shakespeare & Hathaway: Private Investigators), Julia Gilbert (Midsomer Murders) en Michael Bhim (Vera) als schrijvers.

"Adrian Dunbar's briljante vertolking sloeg aan bij de kijkers van ITV en ik kan niet wachten om te vertellen wat er verder gebeurt, wanneer de zingende detective zich vestigt in zijn nieuwe rol van politieadviseur in Copelton," voegde Thompson eraan toe.

"Ridley's unieke en eigenzinnige benadering van het oplossen van misdaden zal opnieuw de hoofdrol spelen in elk speelfilmonderzoek. Zijn geanimeerde partnerschap met DI Carol Farman zal op de proef worden gesteld, terwijl ze samen een aantal duistere en verontrustende misdaden oplossen."

Het eerste seizoen van Ridley was ITV's op drie na grootste dramapresentatie van 2022, met een première die 7,1 miljoen kijkers bereikte en een gemiddelde van 6,3 miljoen kijkers.

Ridley is te bekijken op NPO Start en NPO Plus. Bekijk hieronder de trailer van seizoen één.
Video on youtube
Vorige aflevering
The Numbered Days
The Numbered Days
01x04
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Ridley