Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Castleden bekend gemaakt voor nieuwe gelimiteerde FX-serie Say Nothing

FX heeft de gelimiteerde serie Say Nothing besteld en een aantal acteurs aangetrokken voor de hoofdrollen.

Say Nothing bestrijkt vier decennia en verkent de tumultueuze periode in Noord-Ierland die bekend staat als The Troubles. De serie begint met de schokkende verdwijning van Jean McConville, een alleenstaande moeder van tien kinderen die in 1972 uit haar huis werd ontvoerd en nooit meer levend werd teruggezien. Maar McConville was slechts een van de vele anderen die gezamenlijk bekend werden als The Disappeared.

De negen afleveringen durende serie is gebaseerd op het boek van Patrick Radden Keefe (die zal dienen als uitvoerend producent) en vertelt een verslag van de problemen in Noord-Ierland.

14764 Cast Say Nothing

Lola Petticrew, Hazel Doupe, Anthony Boyle, Josh Finan en Maxine Peake (op de foto van links naar rechts) zijn gecast in de hoofdrollen.

Petticrew is te zien tegenover Julia Louis-Dreyfus in de A24-film Tuesday, die al veel aandacht trekt nadat de studio onlangs de trailer vrijgaf. Ze heeft op seriegebied onder andere BBC's Bloodlands en de Britse miniserie Anne Boleyn op haar naam staan.

Doupe is binnenkort te zien in de AMC-serie Sanctuary: A Witch's Tale. Hiervoor speelde zij in onder andere de Ierse misdaadserie Smother en gastrollen in AMC's Into the Badlands en BBC/Amazon-serie Ripper Street.

Boyle, vooral bekend van zijn rol in HBO's The Plot Against America, heeft een groots jaar voor de boeg met twee langverwachte Apple series. Hij is momenteel te zien in Masters of the Air, en binnenkort gevolgd door Manhunt (2024), waarin hij John Wilkes Boothe vertolkt.

Finan heeft onder andere BBC's The Responder en het binnenkort te verschijnen The Gentlemen van Netflix op zijn naam staan.

Peake was te zien in onder andere de film The Theory of Everything en had rollen in de ITV-miniserie Anne en Channel 4/Netflix-serie Black Mirror.

Door de ogen van verschillende IRA-leden, waaronder de zussen Dolours en Marian Price - jonge vrouwen die veranderden in magnetische symbolen van radicale politiek, Brendan Hughes - een zwijgzame maar conflictueuze militaire strateeg - en Gerry Adams - een slimme politieke speler die over vrede zou onderhandelen maar uiteindelijk zijn betrokkenheid bij de IRA zou ontkennen, laat Say Nothing zien tot welke extremen sommige mensen gaan in een burgerrechtenbeweging als ze hun idealen nastreven, het mysterie rond de verdwenen personen, de kosten van zwijgen en de manier waarop de samenleving zich herstelt - of niet herstelt - na een lang en bloedig conflict.

Nina Jacobson en Brad Simpson's Color Force produceren de serie. Josh Zetumer en Michael Lennox treden toe als uitvoerend producenten, Zetumer fungeert ook als showrunner en Lennox regisseert.

Edward McDonnell en Monica Levinson produceren ook en de serie wordt geproduceerd door FX Productions.

De serie zal exclusief beschikbaar zijn op Hulu in de VS, Star+ in Latijns-Amerika en Disney+ in alle andere gebieden.
Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst