Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Alle seizoenen van HBO-serie Sex and the City binnenkort op Netflix te zien

Alle seizoenen van HBO-serie Sex and the City binnenkort op Netflix te zien

De hitserie, met Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon en Kim Cattrall in de hoofdrollen, was tot nu toe alleen te streamen op HBO Max.
Het was al eerder bekend dat HBO-moederbedrijf Warner Bros. Discovery in juli 2023 een contentovereenkomst sloot met Netflix, waarin een licentiedeal voor verschillende series was opgenomen. Series die deel uitmaakten van de deal waren onder andere Band of Brothers, The Pacific, Six Feet Under, Ballers, Insecure en True Blood. Daar is nu ook Sex and the City bijgekomen.

Sex and the City

Alle zes seizoenen van de populaire HBO-serie, die voorheen alleen beschikbaar waren op HBO Max, zullen vanaf maandag 1 april voor het eerst te zien zijn op Netflix. Sex and the City blijft natuurlijk ook beschikbaar op HBO's streamingdienst.

In minder dan een maand zullen alle 94 afleveringen van de originele serie, met Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon en Kim Cattrall in de hoofdrollen, op Netflix staan. Sex and the City, dat in 1998 debuteerde, volgt het leven van vier vrouwen die in New York City wonen terwijl ze zich door liefde, vriendschap en seks in de grote stad bewegen, terwijl ze onafscheidelijk blijven en elkaar in vertrouwen nemen.



In november 2023 ging HBO-chef Casey Bloys in op de strategiewijziging om HBO-content te licenseren aan Netflix, door te zeggen dat er een "balans" in het spel is.

"We moeten de series die we hebben en die succesvol zijn beschermen", zei hij. "Maar, weet je, ik heb lang genoeg bij televisie gewerkt dat syndicatie vroeger de pot met goud was. Dat was de koperen ring die betekende dat je serie door zou gaan en een leven zou krijgen na de eerste run en nog tientallen jaren zou leven. Dus het idee om een serie buiten je eigen ecosysteem te verkopen was niet ongebruikelijk. Bij HBO hebben we het veel gedaan met Band of Brothers, die volgens mij op History zat, en Entourage, Curb Your Enthusiasm, Sex and the City. We hebben eigenlijk alles verkocht, dus het is geen nieuw concept.

Bloys vervolgde: "Het is duidelijk dat streaming en bedrijven die zich heroriënteren dat hebben beïnvloed. Maar ik denk dat de manier waarop we het enigszins voorzichtig doen, het co-exclusief doen, we geven nooit iemand het exclusieve recht op een serie. Wat we tot nu toe hebben gezien ... met Ballers en elke serie die we opvoeren, zien we een stijging. Dus het heeft geholpen. Dat gezegd hebbende, denk ik niet dat je de recentere series, de series die ik hier presenteerde, ergens anders zult zien tot jaren later, wat het syndicatiemodel is, dus ik voel me er goed bij."

De twee Sex and the City-films en de vervolgserie, And Just Like That… , zullen nog steeds alleen te streamen zijn op HBO Max.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten