Leuk?
0
4
Bekijk stemmen

Shantaram na één seizoen gecanceld door Apple TV+

De dramaserie Shantaram van Apple TV+, met Charlie Hunnam in de hoofdrol, komt niet terug voor een tweede seizoen. De finale-aflevering van het eerste seizoen dient als finale van de serie.

Shantaram, gebaseerd op de epische roman van Gregory David Roberts van meer dan 900 pagina's, was een ambitieuze onderneming met een groot bereik, verspreid over twee continenten, die werd getroffen door de pandemie.

De serie had twee afleveringen opgenomen voordat het filmen eind februari 2020 werd onderbroken. Omdat de serie zo uitgebreid was en er in meerdere landen moest worden gefilmd, werd de productie van de resterende tien afleveringen pas in mei 2021 hervat.

Shantaram

Shantaram, dat nog niet zo populair is als sommige andere titels van Apple TV+, volgt Lin Ford (Hunnam), die ontsnapt uit een zwaar beveiligde Australische gevangenis, zichzelf opnieuw uitvindt als dokter in de sloppenwijken van Bombay in de jaren '80, verstrikt raakt in de plannen van een lokale maffiabaas en uiteindelijk zijn vaardigheden als wapenhandelaar en valsemunter gebruikt om te vechten tegen de binnenvallende Russische troepen in Afghanistan. Al die tijd valt hij voor een raadselachtige en intrigerende vrouw genaamd Karla (Antonia Desplat) en moet hij kiezen tussen vrijheid of liefde en de complicaties die daarmee gepaard gaan.

In de serie spelen ook Shubham Saraf, Elektra Kilbey, Fayssal Bazzi, Luke Pasqualino, Alyy Khan, Sujaya Dasgupta, Vincent Perez, David Field, Alexander Siddig, Gabrielle Scharnitzky, Elham Ehsas, Rachel Kamath, Matthew Joseph en Shiv Palekar mee.

Voordat Roberts' boek bij Apple TV+ groen licht kreeg als serie, waren er meerdere mislukte pogingen om er een filmfranchise van te maken, onder leiding van Johnny Depp.

De Shantaram-serie is geschreven en geproduceerd door showrunner Steve Lightfoot. Bharat Nalluri regisseerde en produceerde. Andrea Barron, Nicole Clemens, Steve Golin, Justin Kurzel en Eric Warren Singer, die de serie samen met Lightfoot heeft bedacht, zijn ook verantwoordelijk voor de productie. De serie is voor Apple geproduceerd door Paramount Television Studios en Anonymous Content's AC Studios.
Video on youtube
Vorige aflevering
All the Way From There Just to Get to Here
All the Way From There Just to Get to Here
01x12
Leuk?
0
4
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_Inter
18 dec 2022 08:44 -
Echt zonde
Reageer
avatar_rickii
18 dec 2022 23:50
Is het nog de moeite waard of eindigt het heel erg open?
Reageer
avatar_Inter
19 dec 2022 15:26
Beide. Het is zeker de moeite waard om te gaan kijken naar deze serie maar het eindigt ook open en had makkelijk een vervolg kunnen krijgen, onbegrijpelijk waarom deze serie werd gecancelled.
Reageer
Shantaram