Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

BBC-serie Sherlock keert terug op Netflix

De geprezen serie Sherlock keert terug op Netflix. De serie van de BBC bracht het klassieke verhaal van Sherlock Holmes naar de huidige tijd.

Dat is uiteraard vaker geprobeerd, maar de versie van Mark Gatiss, die zelf de rol van Mycroft Holmes op zich nam, bleek een schot in de roos.

Sherlock

En dat was naast het fantastische verhaal te danken aan de twee hoofdpersonages. Sherlock Holmes en John Watson werden gespeeld door Benedict Cumberbatch en Martin Freeman (foto). Twee acteurs die inmiddels hele grote statussen hebben bereikt maar in 2010 nog net niet de toppositie hadden veroverd.

Dat de serie na vier seizoenen en dertien afleveringen tot een einde kwam, kwam wel door het succes van de twee. De agenda’s liepen vol, de kosten om ze in te huren liepen tegen de klippen op én de relatie tussen de twee was ook wat bekoeld. Het maakt de serie er niet minder goed om en vanaf maandag 1 april zijn alle afleveringen weer te zien op Netflix.

Cumberbatch speelde naast Sherlock in onder andere in de vijfdelige miniserie Parade's End van BBC/HBO/VRT en King Richard III in het tweede seizoen van de BBC/PBS-serie The Hollow Crown. Na Sherlock was Cumberbatch te zien in de gelimiteerde serie Patrick Melrose van Showtime/Sky Atlantic. Hij was te horen in Prime Video/BBC's Good Omens als de stem van Satan en is binnenkort te zien als hoofdrolspeler in de gelimiteerde serie Eric voor Netflix, dat hij ook uitvoerend produceert. Cumberbatch is ook gecast in een andere gelimiteerde serie voor Netflix: The 39 Steps, gebaseerd op de roman van John Buchan en de film uit 1935 van Alfred Hitchcock.

Freeman speelde buiten Sherlock in het eerste seizoen van de FX-anthologieserie Fargo. Hij was te zien in de serie StartUp (2016) van Crackle naast Adam Brody en Ron Perlman. Na het stoppen van Sherlock was Freeman te zien in de miniserie A Confession van ITV. In 2020 begon de acteur met Breeders van FX/Sky One, die hij ook bedacht en uitvoerend produceert. Daisy Haggard is zijn tegenspeelster in de donkere comedyserie die vorig jaar na vier seizoenen ten einde kwam. Freeman was te zien in de Peacock miniserie Angelyne, de BBC miniserie The Responder en onlangs nog in Marvel's Secret Invasion van Disney+.
Vorige aflevering
The Final Problem
The Final Problem
04x03
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_BlackBiker
28 maa 2024 10:59 -
O, beetje misleidende titel. Ik dacht dat er een nieuw seizoen zou komen en werd al super enthousiast. Maar nee, de serie is nu ook op Netflix te streamen. Dat zal best goed nieuws zijn voor sommige mensen, maar ik heb deze serie al volledig op DVD (en al een paar keer gezien).
Reageer
avatar_Sproet2jes
28 maa 2024 11:15 - 28 maa 2024 11:16
Ja zeer misleidend, wilde al een vreugde dansje maken, tot ik veder las..*
Reageer
Sherlock