Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Sherwood (2022) vernieuwd met een derde seizoen

Sherwood (2022) vernieuwd met een derde seizoen

Sherwood (2022), de hoog aangeschreven BBC-thrillerserie van James Graham, is vernieuwd met een derde seizoen nu het tweede is afgelopen.
De serie van House Productions is een van de meest succesvolle drama's van de BBC in de afgelopen jaren en de eerste aflevering van het nieuwste seizoen is tot nu toe bekeken door meer dan 6,5 miljoen kijkers, aldus de organisatie.

Grahams serie is geïnspireerd op de mijnwerkersstakingen en de daaropvolgende moorden in een stadje in East Midlands, vlakbij waar hij opgroeide.

Sherwood (2022)

De tweede serie van Sherwood (2022), geïnspireerd op de zogenaamde 'Shottingham'-bendeoorlogen die de regio en de gemeenschap in Nottinghamshire teisterden, werd onlangs met veel bijval afgesloten.

De regie was in handen van Clio Barnard en Tom George, met een cast van onder anderen David Morrissey, Monica Dolan, David Harewood, Lorraine Ashbourne, Robert Lindsay, Perry Fitzpatrick, Christine Bottomley, Michael Balogun, Oliver Huntingdon, Bethany Asher en Lesley Manville.

Graham zei: "Het blijft een groot voorrecht om verhalen te vertellen die zich afspelen in en geïnspireerd zijn door de geschiedenis van Nottinghamshire. Een terugkerende serie op de BBC is zo'n beetje de droom van elke Britse schrijver en ik ben ongelooflijk dankbaar voor de voortdurende passie die Lindsay, Charlotte en Jo hebben voor Sherwood (2022) - en voor iedereen bij House Productions, de meest ondersteunende producenten die je maar kunt hebben."

Sherwood (2022) seizoen drie wordt opnieuw geschreven door Graham die uitvoerend producent zal zijn naast Juliette Howell, Tessa Ross en Harriet Spencer voor House Productions en Jo McClellan voor de BBC. De nieuwe serie is geschreven in opdracht van Lindsay Salt, directeur van BBC Drama.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

tweemaalh
Vandaag, 13:36
Goed nieuws! Het tweede seizoen is net zo goed als het eerste, en er is duidelijk nog genoeg ruimte om het verhaal verder uit te diepen.
0
Log in om een reactie achter te laten