Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

FX onthult nieuwe premièredatum en trailer voor Shōgun

FX heeft eindelijk de eerste trailer vrijgegeven voor Shōgun, de originele bewerking van James Clavells bestseller die voor televisie is gemaakt door Rachel Kondo en Justin Marks.

De tiendelige serie speelt zich af in Japan in het jaar 1600, aan het begin van een eeuwenlange burgeroorlog. Hiroyuki Sanada (Helix) speelt de rol van Lord Yoshii Toranaga die voor zijn leven vecht nu zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem verenigen. Wanneer een mysterieus Europees schip wordt gevonden in een nabijgelegen vissersdorp, komt de Engelse piloot, John Blackthorne (Cosmo Jarvis, Raised by Wolves (2020)), met geheimen die Toranaga kunnen helpen de machtsbalans te doen kantelen en de formidabele invloed van Blackthorne's eigen vijanden - de Jezuïtische priesters en Portugese kooplieden - te vernietigen.

Shōgun

De lotgevallen van Toranaga en Blackthorne raken onlosmakelijk verbonden met hun vertaalster, Toda Mariko (Anna Sawai, Pachinko), een mysterieuze christelijke edelvrouw en de laatste van een in ongenade gevallen geslacht. Terwijl ze haar heer dient in dit beladen politieke landschap, moet Mariko haar nieuwe vriendschap met Blackthorne verzoenen met haar toewijding aan het geloof dat haar gered heeft en haar plicht aan haar overleden vader.

De gelimiteerde serie zal vanaf februari 2024 te zien zijn op Hulu in de VS, Star+ in Latijns-Amerika en Disney+ in alle andere gebieden. FX zal ook elke week nieuwe afleveringen uitzenden.

FX-chef John Landgraf kondigde oorspronkelijk op de TCA aan dat de serie dit jaar in première zou gaan nadat de opnames in de zomer van 2022 waren afgerond.

Shōgun heeft een Japanse cast, waaronder Tadanobu Asano als Kashigi Yabushige, een beruchte schurk en nauwe bondgenoot van Toranaga, Hiroto Kanai als Kashigi Omi, de jonge leider van het vissersdorp waar Blackthorne's schip is gevonden, Takehiro Hira als Ishido Kazunari, een machtige bureaucraat die Toranaga's grootste rivaal is, Moeka Hoshi als Usami Fuji, een weduwe die een nieuw doel moet vinden te midden van de strijd van haar heer en Tokuma Nishioka als Toda Hiromatsu, Toranaga's vertrouwde generaal en beste vriend.

Andere rollen zijn er voor Shinnosuke Abe als Toda Hirokatsu, Mariko's jaloerse echtgenoot, Yuki Kura als Yoshii Nagakado, de onbezonnen zoon van Toranaga met een sterk verlangen om zichzelf te bewijzen en Fumi Nikaido als Ochiba no Kata, de vereerde moeder van de erfgenaam die er alles aan zal doen om een einde te maken aan Toranaga en zijn bedreiging van de macht van haar zoon.

Justin Marks was showrunner en uitvoerend producent. Ook Michaela Clavell, Edward L. McDonnell, Michael De Luca en Kondo zijn uitvoerend producent. Hiroyuki Sanada is producent. De serie wordt geproduceerd door FX Productions.

Hieronder kun je de trailer voor Shōgun bekijken.
Video on youtube
Vorige aflevering
A Dream of a Dream
A Dream of a Dream
01x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Shōgun