Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

FX geeft epische serie Shōgun premièredatum

De Samoerai komen eraan. Eerder werd al bekend gemaakt dat de serie Shōgun vanaf februari te zien zal zijn, maar nu is er een exacte datum.

FX-chef John Landgraf kondigde oorspronkelijk op de TCA aan dat de serie dit jaar in première zou gaan nadat de opnames in de zomer van 2022 waren afgerond.

Shōgun, een originele bewerking van Clavells bestseller, speelt zich af in Japan in het jaar 1600 aan het begin van een eeuwenlange burgeroorlog.

Shōgun

Producent en hoofdrolspeler Hiroyuki Sanada (Helix) schittert als Lord Yoshii Toranaga, die voor zijn leven vecht nu zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem verenigen. Wanneer een mysterieus Europees schip wordt gevonden in een nabijgelegen vissersdorp, komt de Engelse piloot, John Blackthorne (Cosmo Jarvis), met geheimen die Toranaga kunnen helpen de machtsbalans te doen kantelen en de formidabele invloed van Blackthorne's eigen vijanden - de Jezuïtische priesters en Portugese kooplieden - te vernietigen. Hun lot is onlosmakelijk verbonden met dat van hun vertaalster, Toda Mariko (Anna Sawai), een mysterieuze christelijke edelvrouw en de laatste van een in ongenade gevallen geslacht.

De tiendelige serie, gebaseerd op de roman van James Clavell, gaat wereldwijd op 27 februari 2024 in première op Hulu in de VS, Star+ in Latijns-Amerika en Disney+ in alle andere landen. De première omvat de eerste twee afleveringen, gevolgd door elke week een nieuwe aflevering.

Het lineaire kanaal van FX zal elke week nieuwe afleveringen uitbrengen.

Hoewel het een Amerikaanse productie is, heeft Shōgun een Japanse cast, waaronder Tadanobu Asano, Hiroto Kanai, Takehiro Hira, Moeka Hoshi, Tokuma Nishioka, Shinnosuke Abe, Yuki Kura, Yuka Kouri en Fumi Nikaido.

Rachel Kondo en Justin Marks zijn de makers, Marks is showrunner en uitvoerend producent naast Michaela Clavell, Edward L. McDonnell, Michael De Luca en Kondo. De serie wordt geproduceerd door FX Productions.

Hieronder kun je de trailer voor Shōgun bekijken.
Video on youtube
Vorige aflevering
A Dream of a Dream
A Dream of a Dream
01x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Shōgun