Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Hoofdrolspeler Hiroyuki Sanada sluit deal voor terugkeer in eventuele tweede seizoen van Shōgun

Hiroyuki Sanada, hoofdrolspeler en producent van FX's gelimiteerde serie Shōgun, heeft een deal gesloten om terug te keren als Lord Yoshii Toranaga.

Sanada, wiens reis om shōgun te worden en Japan naar een tijdperk van vrede te leiden werd beschreven in de tiendelige serie-adaptatie van James Clavell's roman. De serie werd beschouwd als cruciaal voor elk plan om Shōgun uit te breiden na het oorspronkelijke seizoen.

Shōgun

Andere elementen worden nog uitgewerkt en deals worden afgerond als onderdeel van een poging van FX om Shōgun naar een tweede seizoen te brengen in het licht van het grote commerciële en kritische succes van de gelimiteerde serie. De uitkomst van deze poging zou bepalen of Shōgun in de toekomst wordt beschouwd als een gelimiteerde serie of een dramaserie, wat grote gevolgen zou kunnen hebben voor de Emmy-race van 2024, aangezien de timing van de beslissing gekoppeld is aan de deadline voor Emmy-inzendingen.

Deels vanwege de stakingen, die nieuwe seizoenen van lopende series vertraagden en netwerken en platforms dreven om zwaar te leunen op gelimiteerde series, is het veld van dramaseries dit jaar lichter dan normaal, terwijl de gelimiteerde/anthologie-race, waarin Shōgun een belangrijke kanshebber is, een van de meest competitieve is die ooit is samengesteld in een Emmy-genre.

Hoewel er precedenten zijn, waaronder het eerste seizoen van True Detective dat meedeed als dramaserie in plaats van als gelimiteerde/anthologie - iets dat werd rechtgezet met de volgende seizoenen - wordt de overgrote meerderheid van gelimiteerde series als zodanig ingediend. Als ze vervolgens extra seizoenen krijgen, worden de series vanaf seizoen twee dramaseries, zoals het geval was bij Downton Abbey, Big Little Lies en The White Lotus.

Shōgun wil vanaf het begin naar de categorie dramaseries verhuizen als er op tijd een beslissing wordt genomen over een mogelijke tweede seizoen om de Emmy-inzendingen aan te passen. Bronnen zeggen dat nog niet alle puzzelstukjes daarvoor op hun plaats liggen, maar de belangrijke deal met Sanada is een goed begin.

Als het titulaire personage stond Sanada centraal in het verhaal van het oorspronkelijke seizoen, waarin Toranaga, een briljant strateeg en een meester in het lange spel, grotendeels in de oppositie zat. Hij beraamde hoe hij de onderdrukkende mede-regenten in het feodale Japan ten val kon brengen en het land kon verenigen.

Shōgun, geschreven door Justin Marks en Rachel Kondo, was zes jaar in ontwikkeling en verspreid over meerdere continenten. Het is de duurste serie van FX tot nu toe. Voorafgaand aan de première van de serie zei FX-voorzitter John Landgraf dat hij hoopte dat de serie het goed zou doen, zodat hij en zijn team meer van dit soort grootschalige series met een groot budget konden maken.

Na de goede recensies en sterke prestaties toen Shōgun in de eerste zes dagen wereldwijd 9 miljoen keer werd bekeken op Hulu, Disney+ en Star+, internationaal de nummer 1 algemene entertainmentserie van het bedrijf werd en de nummer 1 FX-première op de Disney-streamingplatforms, wil het netwerk dat succes uitbreiden met nog een seizoen - en munt slaan uit zijn investering in het herscheppen van het Japan van de 17e eeuw in Canada, waar Shōgun werd gefilmd.

De veteraan acteur-producer Sanada, wiens carrière tientallen jaren overspant, was onlangs te zien in John Wick: Chapter 4, Bullet Train en Zack Snyder's Army of the Dead en herhaalt zijn rol in Mortal Kombat voor het aankomende vervolg.
Vorige aflevering
A Dream of a Dream
A Dream of a Dream
01x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Shōgun