Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
FX vernieuwt Shōgun met een tweede én derde seizoen

FX vernieuwt Shōgun met een tweede én derde seizoen

Shōgun is niet langer een gelimiteerde serie: FX maakt zich op voor meer afleveringen van het historische drama.
De vernieuwing werd verwacht en aangekondigd door hoofdrolspeler/producent Hiroyuki Sanada die een deal sloot om door te gaan als Lord Yoshii Toranaga. Ook mede-bedenkers, uitvoerend producenten en schrijvers Justin Marks en Rachel Kondo en uitvoerend producent Michaela Clavell zijn terug aan boord.

Shōgun

Voorlopig zeggen FX en streamingpartner Hulu dat ze samenwerken met de nalatenschap van Shōgun-auteur James Clavell om twee extra seizoenen te ontwikkelen.

Er is geen sprake van groen licht en een startdatum voor de productie is nog niet vastgesteld, maar een schrijverskamer wordt samengesteld en zal deze zomer beginnen. Er is ook geen informatie over het bronmateriaal, of de nieuwe seizoenen binnen het Shōgun-universum zullen blijven of ook zullen putten uit de andere boeken in Clavells Asian Saga.

Het nieuws over de terugkeer van Shōgun komt na het grote commerciële en kritische succes van het originele seizoen van tien afleveringen. Het verandert ook de manier waarop de verfilming van Clavell wordt beoordeeld door de Emmy's, waarbij Shōgun van de categorie gelimiteerde serie naar de categorie dramaserie verhuist.

Shōgun was zes jaar in de maak en is verspreid over meerdere continenten. Het is de duurste serie van FX tot nu toe. Voorafgaand aan de première van de serie zei FX-voorzitter John Landgraf dat hij hoopte dat de serie het goed zou doen, zodat hij en zijn team meer grote series met een groot budget konden maken.

Shōgun kreeg niet alleen goede kritieken, maar werd in de eerste zes dagen ook wereldwijd 9 miljoen keer bekeken op Hulu, Disney+ en Star+ en werd daarmee internationaal de nummer 1 algemene entertainmentserie van het bedrijf. De belangstelling van kijkers bleef groot en na de eerste negen weken is Shōgun FX's best bekeken serie ooit op basis van het aantal gestreamde uren wereldwijd.

Het originele deel van Shōgun speelt zich af in Japan in het jaar 1600 aan het begin van een eeuwenlange burgeroorlog. Lord Yoshii Toranaga vecht voor zijn leven als zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem verenigen.

Wanneer een mysterieus Europees schip wordt gevonden in een nabijgelegen vissersdorp, komt de Engelse piloot, John Blackthorne (Cosmo Jarvis), met geheimen die Toranaga kunnen helpen de machtsbalans te doen kantelen en de formidabele invloed van Blackthorne's eigen vijanden - de Jezuïtische priesters en Portugese kooplieden - te vernietigen.

De lotgevallen van Toranaga en Blackthorne raken onlosmakelijk verbonden met hun vertaalster, Toda Mariko (Anna Sawai), een mysterieuze christelijke edelvrouw en de laatste van een in ongenade gevallen geslacht. Terwijl ze haar heer dient in dit beladen politieke landschap, moet Mariko haar nieuwe vriendschap met Blackthorne zien te verzoenen met haar toewijding aan het geloof dat haar gered heeft en haar plicht aan haar overleden vader.

Het eerste seizoen heeft een Japanse cast, waaronder Tadanobu Asano als Kashigi Yabushige, een beruchte schurk en nauwe bondgenoot van Toranaga; Hiroto Kanai als Kashigi Omi, de jonge leider van het vissersdorp waar Blackthorne's schip is gevonden; Takehiro Hira als Ishido Kazunari, een machtige bureaucraat die Toranaga's grootste rivaal is en Moeka Hoshi als Usami Fuji, een weduwe die een nieuw doel moet vinden te midden van de strijd van haar heer.

Andere rollen zijn er voor Tokuma Nishioka als Toda Hiromatsu, Toranaga's vertrouwde generaal en beste vriend; Shinnosuke Abe als Toda Hirokatsu (Buntaro), Mariko's jaloerse echtgenoot; Yuki Kura als Yoshii Nagakado, de brutale zoon van Toranaga met een sterk verlangen om zichzelf te bewijzen; Yuka Kouri als Kiku, een courtisane die in heel Japan bekend staat om haar kunsten; en Fumi Nikaido als Ochiba no Kata, de gerespecteerde moeder van de erfgenaam die er alles aan zal doen om een einde te maken aan Toranaga en zijn bedreiging van de macht van haar zoon.

De serie wordt geproduceerd door FX Productions.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

JanWillemK
20 mei 2024, 18:43
Zo'n beetje alles wat Hiroyuki Sanada aanraakt veranderd in goud.
4
Olga2000
20 mei 2024, 22:23
Deze serie is buitengewoon goed. Ik hoop dat de komende seizoenen het niveau weten hoog te houden.
1
Christophe
23 mei 2024, 12:53
De adviseur historicus, zo las ik, is een Belg die in Japan les geeft aan de universiteit. Zijn adviezen aan de productie zou een 1000 bladzijden tellende handleiding geweest zijn, voor hoe het leven er uitzag in het Japan van de Shogun-periode. In een interview zei hij dat hij had gehuild toen hij Shogun voor het eerst had mogen bekijken. Het was alsof al zijn jaren van studie en onderzoek plotseling en op magische wijze tot leven waren gekomen. Men voelt dat als men naar de serie kijkt. Het voelt "écht", niet Game Of Thrones-echt, nee, levensecht!
2
Log in om een reactie achter te laten