Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Shining Vale na twee seizoenen gecanceld door Starz

Starz heeft Shining Vale, met Courteney Cox en Greg Kinnear in de hoofdrollen, na twee seizoenen gecanceld.

Het eerste seizoen van de serie van makers Jeff Astrof en Sharon Horgan volgde Pat (Cox) en Terry Phelps (Kinnear), een getrouwd stel dat hun spaargeld inwisselt en verhuist van een krap appartement in Brooklyn naar een oud Victoriaans herenhuis in Connecticut, als laatste poging om hun huwelijk te redden na Pat's heftige affaire met de klusjesman. Hun kinderen Gaynor en Jake zijn boos en zo ontevreden als tieners maar kunnen zijn. Pat verliest haar grip op hen en Terry ziet niet dat Pat misschien ook de grip op zichzelf aan het verliezen is.

Shining Vale

Deuren slaan dicht, de piano speelt uit zichzelf en wanneer een ouderwets uitziende vrouw voor het raam van de familie verschijnt, gelooft Pat dat ze gek wordt - of erger. Elke familie heeft zijn demonen, maar voor de Phelps zijn die van hen echt.

Seizoen twee ging verder na de chaotische finale van seizoen één, toen Pat in een psychiatrisch ziekenhuis belandde omdat ze geprobeerd had haar familie met een bijl te vermoorden. Daar ondergaat ze uitgebreide elektroshocktherapie en als ze thuiskomt, ontmoet ze een mysterieuze vrouw die haar laat kennismaken met een heleboel oude remedies die worden gebruikt om vrouwen te 'genezen' van depressies, waaronder de apocriefe Glimlachmaskers. Ondertussen bleven de Phelpses achtervolgd worden door geesten terwijl Pat worstelde met haar geestesziekte in een gebroken gezin en zowel intern als extern met demonen vocht.

In de serie spelen ook Mira Sorvino, Gus Birney, Merrin Dungey, Dylan Gage, Judith Light, Allison Tolman en Sherilyn Fenn.

Bronnen dicht bij de productie onthulden dat de serie "geen groot genoeg publiek vond" om door te gaan. Beide seizoenen zullen ook worden verwijderd uit de bibliotheek van de streamer. Producent Warner. Bros. TV heeft geprobeerd de serie elders te verkopen maar is daar niet in geslaagd.

De serie is geproduceerd door Jeff Astrof van Other Shoe Productions, Sharon Horgan en Clelia Mountford van Merman en Aaron Kaplan en Melanie Frankel van Kapital Entertainment. Cox was ook producent.

Shining Vale is bedacht door Astrof en Horgan en geproduceerd door Warner Bros. Television en Lionsgate Television in samenwerking met Other Shoe Productions, Merman en Kapital Entertainment.
Vorige aflevering
Chapter 16: Redemption
Chapter 16: Redemption
02x08
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Shining Vale