Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtrial vernieuwd met een tweede seizoen

Showtrial vernieuwd met een tweede seizoen

BBC-thrillerserie Showtrial van World Productions (Line of Duty) is vernieuwd voor een tweede seizoen met een nieuwe cast.
BAFTA-winnaar en Sherwood-acteur Adeel Akhtar (foto links) zal te zien zijn in een nieuw verhaal naast Michael Socha (foto rechts), bekend uit The Gallows Pole en Nathalie Armin (Home), in de serie gecreëerd door Ben Richards van The Diplomat.

13957 Cast Showtrial s2

Net als in het eerste seizoen zal de tweede serie zich richten op een felbevochten strafzaak die de natie verdeelt en plaatsvindt in de volle schijnwerpers van de media. De plot luidt: "Wanneer de zeer bekende klimaatactivist Marcus Calderwood voor dood wordt achtergelaten in een gewelddadig ongeluk waarbij de dader ervandoor gaat, gebruikt hij zijn laatste momenten om zijn moordenaar te identificeren - een dienstdoende politieagent. Maar wie is deze naamloze 'agent X'? Wat onthult zijn eigen geschiedenis over de aard van trauma en wraak, en was Marcus' dood een onvoorzichtig ongeluk of een koelbloedige moord?"

In het eerste seizoen speelden Tracy Ifeachor (Treadstone) en Céline Buckens (Warrior (2019)) de hoofdrollen in een verhaal over de arrogante dochter van een rijke ondernemer die wordt gearresteerd na de verdwijning van een medestudent.

Showtrial is een van een aantal BBC drama's geproduceerd door Line of Duty-maker World Productions en is gecreëerd en geschreven door Richards, wiens eerdere credits COBRA en Spooks omvatten.

"Ik ben de BBC erg dankbaar voor de kans om weer een sensationele rechtszaak te schrijven die hopelijk net zo onderhoudend wordt als onze eerste seizoen", aldus Richards. "Ik vind het geweldig om Showtrial te schrijven en ik ben vereerd dat ik een cast van zo'n hoge kwaliteit heb om het te brengen."

De opnames in Noord-Ierland beginnen later dit jaar en verdere casting wordt te zijner tijd bekendgemaakt. Showtrial wordt geregisseerd door Julia Ford (Everything I Know About Love) en geproduceerd door Ken Horn (Line of Duty). Uitvoerende producenten zijn Simon Heath en Emma Luffingham voor World, met Nawfal Faizullah voor de BBC.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten