Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Derde seizoen aangekondigd voor koninklijke historische serie Sisi

Dominique Devenport en Jannik Schümann keren terug als de Oostenrijkse keizerin Elisabeth en echtgenoot keizer Frans Jozef in de wereldwijd verkochte serie.

De Duitse dramaserie Sisi, een heruitvoering van het historische liefdesverhaal tussen de 19e-eeuwse Oostenrijkse keizerin Elisabeth, bijgenaamd 'Sisi', en haar man, keizer Franz, heeft een derde seizoen gekregen van het Duitse netwerk RTL.

De Zwitserse-Amerikaanse actrice Dominique Devenport zal terugkeren als Sisi en Jannik Schümann als Franz voor seizoen drie, dat Story House Pictures zal produceren in samenwerking met Beta Film.

Sisi

Sisi was een schot in de roos voor RTL, dat de serie zowel op zijn RTL+ platform streamt als uitzendt op zijn vlaggenschip, het lineaire kanaal in Duitsland. Beta heeft de serie wereldwijd aan meer dan 100 landen verkocht, waaronder Mediaset in Italië, TF1 in Frankrijk en Globoplay in Brazilië.

In de RTL-serie wordt keizerin Elisabeth afgeschilderd als een tomboy die als prinses in Beieren halsoverkop verliefd wordt op de knappe en machtige Franz, keizer van Oostenrijk. Maar eenmaal getrouwd wordt Sisi geconfronteerd met de uitdagingen van het koninklijk hof en groeit ze uit tot een zelfbewuste, moderne en fel onafhankelijke vrouw en keizerin.

Sisi maakt deel uit van een nieuwe golf van belangstelling voor keizerin Elizabeth, die voor het eerst een popcultuurfenomeen werd met Ernst Marischka's trilogie van periodieke films in de jaren vijftig, met een jonge Romy Schneider als Sisi. Netflix heeft ook een hit gescoord met Die Kaiserin, een andere nieuwe interpretatie van het Sisi-verhaal, met Devrim Lingnau als de titulaire vorstin en Philip Froissant als Franz.

Vicky Krieps speelde een 40-jarige en zeer in-your-face keizerin Sisi in Marie Kreutzers BAFTA-genomineerde Corsage, en de Duitse auteur Frauke Finsterwalder geeft haar eigen draai aan de Sisi-mythe in het nieuwe Sisi and I, met Susanne Wolff in de hoofdrol als Sisi en Sandra Hüller als haar aanstormende hofdame Irma Countess von Sztáray. Sisi and I gaat zondag in première op het filmfestival van Berlijn in de Panorama-sectie van het festival.
Video on youtube
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
03x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Sisi