Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Natasha Slagter geeft "Sky Rojo - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Natasha Slagter op 29 april 2021.
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Sky Rojo - Seizoen 1

Doldwaze Spaanse pulp over drie prostituees die beginnen aan een wilde en gekke reis op zoek naar hun vrijheid.

Op Netflix is al een maandje de Spaanse serie Sky Rojo te zien. Zelf was ik wel gecharmeerd van de Spaanse serie El Embarcardero (The Pier) waar dezelfde vrouwelijke hoofdpersoon (Verónica Sanchez) in speelt. Echter ik kwam er al snel achter dat dit een compleet ander genre is, namelijk het bordeelgenre wat blijkbaar populair is. Ook in de Nederlandse serie Red Light staat vrouwenhandel centraal en vervullen vrouwen in zekere zin een heldenrol.

Deze nieuwe, achtdelige zomerserie werd gemaakt door de makers van La Casa de Papel

Deze nieuwe, achtdelige zomerserie werd gemaakt door de makers van La Casa de Papel. Het verhaal draait om drie prostituees die werken in Club Las Novias op het Canarische eiland Tenerife. De drie hoofdrollen worden vertolkt door de Spaanse Verónica Sanchez, de Argentijnse Lali Espósito en de Cubaanse Yany Prado. Actrices met verschillende accenten; de makers wilden dat álle Spaanstaligen zich in de serie gerepresenteerd zouden voelen.

Sky Rojo
© Netflix


Na jarenlang te zijn uitgebuit, slaan de prostituees Coral, Wendy en Gina de hersens in van hun pooier Romeo, tevens de eigenaar van de nachtclub. In paniek vluchten ze weg in een rode cabrio. Ze kunnen echter geen kant op: ze bevinden zich op een eiland, hun paspoorten liggen nog in de club en Romeo's gewelddadige handlangers zijn naar hen op zoek. Eigenlijk is de serie een heerlijk staaltje pulp. Met als hoogtepunt de achtervolging in aflevering zes.

Toch krijg je in de serie ook wel een serieuze kant te zien. Gedurende de serie krijg je meer inzicht hoe de dames in de prostitutie zijn gekomen. De makers baseren zich op de waargebeurde verhalen van de slachtoffers van wereldwijde mensenhandel.

Al met al een leuke serie. De energie in Sky Rojo kijkt heerlijk weg. De acht afleveringen zijn allemaal slechts 25 minuten lang. De serie is dus zeer geschikt om te bingen. En het einde is heel duidelijk, seizoen twee van Sky Rojo verschijnt op vrijdag 23 juli op Netflix.
Video on youtube
Volg Sky Rojo
Vorige aflevering
Gold, Frankincense, and Lead
Gold, Frankincense, and Lead
03x08
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Sky Rojo