Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
AMC pikt het vierde seizoen van Snowpiercer op na te zijn gecanceld door TNT

AMC pikt het vierde seizoen van Snowpiercer op na te zijn gecanceld door TNT

Het laatste seizoen van Snowpiercer heeft eindelijk een thuis gevonden.
Het vierde seizoen van het sciencefictiondrama wordt uitgezonden op AMC nadat het bedrijf de rechten voor de door Tomorrow Studios geproduceerde serie heeft verworven. Dit komt nadat TNT de serie vorig jaar schrapte als onderdeel van een bredere strategie van Warner Bros. Discovery om content af te schrijven.

Snowpiercer

In januari 2023 werd onthuld dat het vierde seizoen niet zou worden uitgezonden op de oorspronkelijke thuisbasis, als onderdeel van een reeks bezuinigingen op content waaronder ook het schrappen van Batgirl, Abrams' HBO-drama Demimonde en TBS-series zoals The Big D, Chad en Kill The Orange Bear.

Het is de laatste serie die AMC heeft gered na elders te zijn geschrapt; het netwerk kocht de Nautilus-serie van Captain Nemo nadat die door Disney+ was geschrapt.

De eerste drie seizoenen van de serie worden later dit jaar gestreamd op AMC+ en seizoen vier wordt begin 2025 uitgezonden op het lineaire netwerk en de streamingdienst.

Snowpiercer speelt zich af meer dan zeven jaar nadat de wereld een bevroren woestenij is geworden en draait om de overblijfselen van de mensheid die in een eeuwig rijdende trein met 1001 wagons wonen die rond de wereld rijdt.

De finale van het derde seizoen liet een splitsing van de trein zien met Melanie Cavill (Jennifer Connelly) aan het hoofd van de Eternal Engine en de passagiers die ervoor kozen om aan boord van Snowpiercer te blijven voor relatieve veiligheid, en Andre Layton (Daveed Diggs) aan het hoofd van de anderen op Big Alice die ervoor kozen om op avontuur te gaan naar de onbekende buitenwereld van New Eden.

Sean Bean, Rowan Blanchard, Alison Wright, Mickey Sumner, Iddo Goldberg, Katie McGuinness, Lena Hall, Sam Otto, Chelsea Harris, Mike O'Malley, Roberto Urbina en Sheila Vand spelen ook mee in seizoen vier. Clark Gregg en Michael Aronov zijn ook aan boord voor het vierde seizoen.

Snowpiercer seizoen vier wordt geproduceerd door Paul Zbyszewski, die fungeerde als showrunner, Christoph Schrewe, Marty Adelstein, Becky Clements en Alissa Bachner via Tomorrow Studios, Matthew O'Connor, Ben Rosenblatt en Scott Derrickson, en de producenten van de originele film, waaronder Bong Joon Ho, Miky Lee, Jinnie Choi, Park Chan-wook, Lee Tae-hun en Dooho Choi.

De serie wordt geproduceerd door Tomorrow Studios in samenwerking met CJ Entertainment. ITV Studios distribueert Snowpiercer internationaal en bemiddelde bij deze deal.

"Snowpiercer is een spannende thrillertocht met een loyale fanbase - vergelijkbaar met de gepassioneerde fandoms die we bedienen met onze grootste franchiseseries - en een welkome aanvulling voor AMC en AMC+," zegt Ben Davis, EVP van oorspronkelijke programmering voor AMC Networks en AMC Studios. "We kijken ernaar uit om kijkers de kans te geven de eerste drie seizoenen later dit jaar te bekijken, in afwachting van de komst van een opmerkelijk vierde seizoen onder leiding van Paul Zbyszewski en deze stellaire cast, dat in 2025 van start gaat."

Zbyszewski voegde eraan toe: "We zijn zo blij dat de trein eindelijk een thuis heeft gevonden en we zijn iedereen bij AMC en Tomorrow Studios ongelooflijk dankbaar dat ze de fans van Snowpiercer de kans geven om te genieten van seizoen vier met al het harde werk dat deze geweldige cast en crew erin hebben gestoken."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Rob0860
18 maart 2024, 06:59
Prima plan nu te hopen dat we het dan ook snel in NL kunnen kijken
0
frodo
18 maart 2024, 09:55
Nu maar ook hopen dat het op netflix komt om te zien hoe het afloopt.
1
Log in om een reactie achter te laten