Leuk?
4
1
Bekijk stemmen

AMC geeft startdatum en eerste foto's vrij voor het laatste seizoen van Snowpiercer

Het verwachte vierde en laatste seizoen van de post-apocalyptische dramaserie Snowpiercer heeft een startdatum gekregen.

Snowpiercer is gebaseerd op de stripreeks van Jacques Lob en Jean-Marc Rochette en de film van Oscarwinnaar Bong Joon Ho.

In de hoofdrollen spelen Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Sean Bean, Rowan Blanchard, Alison Wright, Mickey Sumner, Iddo Goldberg, Katie McGuinness, Lena Hall, Sam Otto, Chelsea Harris, Mike O'Malley, Roberto Urbina en Sheila Vand. Eerder aangekondigde nieuwe castleden voor seizoen vier zijn Clark Gregg en Michael Aronov.

15321 Snowpiercer s3 foto

Snowpiercer gaat van start op AMC en AMC+, de nieuwe thuisbasis, op zondag 21 juli om 21.00 uur, kondigde het netwerk aan. AMC heeft ook een paar eerste foto's van seizoen vier vrijgegeven. Je kunt ze hierboven en onder dit nieuwsbericht bekijken.

AMC verwierf de rechten voor de door Tomorrow Studios geproduceerde serie nadat TNT de serie in 2022 schrapte als onderdeel van een bredere strategie wat afschrijvingen voor content van Warner Bros. Discovery betreft.

Het eerste en tweede seizoen zullen vanaf zaterdag 1 juni exclusief te streamen zijn op AMC+. Het derde seizoen verschijnt zaterdag 8 juni op de service.

Snowpiercer speelt zich af meer dan zeven jaar nadat de wereld een bevroren woestenij is geworden en draait om de overblijfselen van de mensheid die in een eeuwig rijdende trein met 1001 wagons wonen die rond de wereld rijdt. Klassenstrijd, sociale onrechtvaardigheid en de politiek van het overleven spelen zich af in de televisieversie.

Seizoen drie liet een splitsing van de trein zien met Melanie Cavill (Connelly) aan het hoofd van de Eternal Engine en de passagiers die ervoor kozen om aan boord van Snowpiercer te blijven voor relatieve veiligheid, en Andre Layton (Diggs) aan het hoofd van de anderen op Big Alice die ervoor kozen om op avontuur te gaan naar de onbekende, buitenwereld van New Eden.

"We kunnen niet wachten om het laatste seizoen van deze sensationele serie te delen met deze levendige fangemeenschap en nieuwe kijkers vanaf 21 juli op AMC en AMC+, met genoeg tijd ingebouwd om eerdere seizoenen in te halen op verschillende on demand-platforms en AMC+ voor die tijd," zegt Courtney Thomasma, Executive Vice President Streaming voor AMC Networks.

"Snowpiercer is een onderhoudend drama met een geweldige cast en het zal geweldig zijn om te zien hoe de rit eindigt", aldus Courtney Thomasma, Executive Vice President van AMC Networks. "Snowpiercer is een onderhoudend drama met een geweldige cast en zien hoe de rit eindigt zal een hoogtepunt van de zomer zijn dat een 1001-trein waardig is."

Snowpiercer seizoen vier wordt geproduceerd door Paul Zbyszewski, Christoph Schrewe; Marty Adelstein, Becky Clements en Alissa Bachner via Tomorrow Studios; Matthew O'Connor, Ben Rosenblatt en Scott Derrickson, samen met de producenten van de originele film Bong Joon Ho, Miky Lee, Jinnie Choi, Park Chan-wook, Lee Tae-hun en Dooho Choi.

De serie wordt geproduceerd door Tomorrow Studios (een partner van ITV Studios) samen met CJ Entertainment. ITV Studios distribueert Snowpiercer internationaal.

Hieronder kun je nog enkele eerste foto's voor het laatste seizoen van Snowpiercer bekijken.

15321 Snowpiercer s4 foto

15321 Snowpiercer s4 foto 3

15321 Snowpiercer s4 foto 2
Vorige aflevering
The Original Sinners
The Original Sinners
03x10
Leuk?
4
1
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Rob0860
09 Mei 2024 16:12 -
Hmm mooi maar waar hier te zien? Mag te hopen bij een van de zoveel streamingdienstenen
Reageer
avatar_DAVE2804
09 Mei 2024 16:38
De eerste drie seizoenen zijn te zien bij Netflix. Het is te hopen dat zij ook een deal kunnen sluiten voor dit laatste seizoen.
Reageer
Snowpiercer