Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Bo Verhoef geeft "Somewhere Between - Eerste aflevering" een 6.
Geschreven door Bo Verhoef op 16 september 2017.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Somewhere Between - Eerste aflevering

Hoe veel tijd spendeer jij met denken aan vroeger? Aan momenten die je over zou willen doen omdat je het nog eens mee wil maken? Aan dingen die je anders had willen doen of zeggen? Helaas is de mogelijkheid om iets over te doen er zo goed als nooit. Vaak blijft het bij overpeinzingen en gedachten. Maar wat als je iemand had kunnen redden? Als je het lot kan veranderen? Dat is de gedachte achter de nieuwe serie van de Amerikaanse zender ABC, Somewhere Between.

Dit verhaal heeft echter geen goed einde, tenminste dat denken we...

In de eerste aflevering maken we kennis met de familie Price, bestaande uit moeder Laura (Paula Patton, Deja Vu), dochter Serena (Aria Birch) en vader Tom (JR Bourne, Teen Wolf). Laura is een nieuwsproducer die de politie helpt bij het vinden van een seriemoordenaar. Tom is officier van justitie en natuurlijk ook betrokken bij dezelfde zaak. Serena is hun achtjarige dochter die gek is op een popidool en eigenlijk erg volwassen voor haar leeftijd lijkt. Een perfect gezinnetje lijkt het, tot Serena wordt ontvoerd. Alle ogen zijn gericht op de seriemoordenaar, die wraak wil nemen op de mensen die achter hem aan zitten. Dit verhaal heeft echter geen goed einde, tenminste dat denken we...

Vlak voor het einde van de aflevering lijkt het verhaal verteld. Er gebeurt iets vreselijks en Laura kan niet overweg met de gevolgen daarvan. Ze heeft de hoop verloren en verliest zichzelf in het diepe. Onverwachts komt ze echter weer boven water en dan begint het verhaal weer bij het begin. Weer maken we kennis met de familie Price en zien we alle gebeurtenissen van het begin van de aflevering opnieuw. Dan valt bij de kijker het kwartje. Wat als Laura het lot kan veranderen? Wat als Laura er voor kan zorgen dat het verhaal wel een goed einde heeft? En wat als er niet één, maar misschien twee of zelfs drie grote dingen kunnen veranderen?

De kijker wordt in het verhaal gezogen, ook al is het wat chaotisch. Ze proberen de laatste week voor die ene gebeurtenis in kaart te brengen en het gehele verhaal te vertellen, maar ik vond het moeilijk om te volgen. Je leert op deze manier heel veel karakters kennen in een hele korte tijd en eigenlijk blijft iedereen enorm op de vlakte. De enige persoon die je in deze aflevering redelijk leert kennen, is Laura. De clou van het verhaal heb je als kijker ook pas laat door en je blijft zitten met enorm veel vragen. Normaal zou dat goed zijn voor een serie, omdat je dan de volgende aflevering wil zien. Bij deze serie had ik dat gevoel echter niet direct. Ik vond de serie wat voorspelbaar en ben ook bang dat de volgende afleveringen dat zullen zijn.

Toch intrigeert het verhaal me. Het onderwerp “het lot veranderen” is al vaker in een serie verwerkt en op de een of andere manier blijft het interessant. Ook heb ik nog enkele keren nagedacht over de serie, nadat ik deze eerste aflevering had gekeken. Dat zorgt ervoor dat ik nog altijd twijfel of ik toch niet alsnog de tweede aflevering ga kijken. De acteurs spelen goed en het verhaal is misschien wel het proberen waard. Maar of het echt een “to watch” is, daar twijfel ik aan. Ik zou zeggen, probeer het en oordeel zelf! Dan blijf ik nadenken over of ik de tweede aflevering ga kijken...
Volg Somewhere Between
Vorige aflevering
One Must Die
One Must Die
01x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_ellenvangenechten10
16 sep 2017 08:33 -
Op zich niet slecht, maar ik erger me blauw aan de acteerprestatie van Paula Patton (Laura).
Reageer
avatar_renzoroy
21 sep 2017 16:38
Zij is het ergst, maar de rest van de cast doet het niet veel beter.
Reageer
avatar_Linda60
21 sep 2017 12:26 -
Dijk van een serie. Volop spanning en onverwachte wendingen. Ik hoop zeker op een S2
Reageer
Somewhere Between