Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Spin-offserie van Spartacus in ontwikkeling bij Starz

Spin-offserie van Spartacus in ontwikkeling bij Starz

Spartacus keert mogelijk terug naar Starz. De kabelzender ontwikkelt een spin-off van de historische dramaserie met Spartacus-bedenker Steven S. DeKnight als showrunner.
De oorspronkelijke serie werd vier seizoenen en 39 afleveringen uitgezonden tussen 2010 en 2013. Andy Whitfield speelde de titelrol in het eerste seizoen en Liam McIntyre nam het over voor de resterende twee reguliere seizoenen, vanwege Whitfields overlijden aan kanker. In 2011 werd een prequel-seizoen uitgezonden, waarin Spartacus niet centraal stond.

De serie, met John Hannah, Manu Bennett, Jai Courtney, Peter Mensah, Nick E. Tarabay, Craig Parker, Viva Bianca, Katrina Law, Dustin Clare, Jaime Murray, Marisa Ramirez, Dan Feuerriegel, Lesley-Ann Brandt, Cynthia Addai-Robinson, Brett Tucker en Lucy Lawless in de hoofdrollen, was gebaseerd op de legendarische gladiator uit de Romeinse tijd.

Spartacus: Blood and Sand

Starz onthulde meer over de revival in een persbericht:

"STARZ kondigde vandaag aan dat het in ontwikkeling is voor een serie die zal voortbouwen op de baanbrekende serie Spartacus, een van STARZ's meest gevierde merken, die vier seizoenen lang werd uitgezonden op het platform. De serie zal onbekend terrein verkennen en nieuwe reizen van de iconische personages van de oorspronkelijke serie. Spartacus-bedenker, schrijver en uitvoerend producent Steven S. DeKnight (Daredevil) zal dienen als showrunner en uitvoerend producent.

In de nasleep van de nederlaag van Spartacus en zijn rebellenleger, zal het drama een nieuw verhaal vertellen over verraad, bedrog en bloed onder de dreigende schaduw van Rome.

"Het is al meer dan tien jaar geleden dat Spartacus het internationale publiek in vervoering bracht en we zijn verheugd om dit aangrijpende, actievolle drama opnieuw te verbeelden en uit te breiden voor onze kijkers van vandaag", aldus Kathryn Busby, President, Original Programming, STARZ. "Spartacus heeft diep geïnvesteerde fans die staan te popelen op de terugkeer en we kijken ernaar uit om met Steven samen te werken aan dit spannende volgende hoofdstuk."

"Het is zo'n ongelooflijke eer om te worden uitgenodigd om terug te keren naar de wereld van Spartacus en om te worden ontmoet met ongebreidelde creatieve steun van mijn collega's bij STARZ en Lionsgate," zei Steven S. DeKnight. "Samen creëren we iets werkelijk unieks en ongewoons voor het volgende hoofdstuk in dit epische verhaal."

Spartacus: Blood and Sand

Spartacus: Blood and Sand debuteerde op STARZ in 2010 en werd gevolgd door een prequel-serie hoofdstuk Spartacus: Gods of the Arena in 2011 en twee extra series Spartacus: Vengeance in 2012 en Spartacus: War of the Damned in 2013.

Het project wordt geproduceerd door Lionsgate Television voor STARZ. Uitvoerend Vice President, Original Programming, Karen Bailey en Directors, Original Programming, Giovanna Desselle en Alex Alberts zullen namens STARZ toezicht houden op de serie. Hoofd van Scripted Development en Uitvoerend Vice President, Scott Herbst en Senior Vice President, Scripted Development, Jocelyn Sabo zullen beiden toezicht houden voor Lionsgate Television.

Meer details over de nieuwe Spartacus-serie worden later bekendgemaakt.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

TragicError
13 februari 2023, 00:28
Ben benieuwd. Ik heb er indertijd erg van genoten, maar ik vraag me af of een nieuwe serie in dezelfde setting met de huidige heersende houding en mentaliteit van Hollywood, dezelfde ruwheid, geweld en sex gewaarborgd kan worden.
0
thales
13 februari 2023, 07:05
tuurlijk wel
0
Log in om een reactie achter te laten