Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Lucy Lawless keert terug in Spartacus: House of Ashur

De eerste oude bekende die terugkomt in Spartacus: House of Ashur is bekend gemaakt: Lucy Lawless pakt haar rol als Lucretia weer op.

De terugkeer van Starz naar het Spartacus-universum met House of Ashur stelt ons voor de vraag: Wat als Ashur (Nick Tarabay) niet was gestorven op de Vesuvius aan het einde van Spartacus: Vengeance en in plaats daarvan de Ludus van Batiatus had gekregen in ruil voor zijn hulp bij het doden van Spartacus en het beëindigen van de slavenopstand?

15730 Lucy Lawless as Lucretia in Spartacus

Het antwoord komt in de eerste aflevering via origineel personage Queen Bee Lucretia, want Lucy Lawless (foto) maakt haar rentree in een gastrol die alles om haar heen 'verheft'. Haar verschijning zal een belangrijke rol spelen in het opzetten van de 'wat als' alternatieve tijdlijn.

Naast Tarabay zullen Graham McTavish, Tenika Davis, Jamaica Vaughan, Ivana Baquero, Jordi Webber, Claudia Black, India Shaw-Smith en Leigh Gill de hoofdrollen spelen in de serie.

Spartacus-bedenker, schrijver en uitvoerend producent Steven S. DeKnight keert terug naar de franchise die hij hielp creëren als showrunner en uitvoerend producent van Spartacus: House of Asher, een nieuwe originele serie die Starz beschrijft als een "geschiedenis verbredende, erotische, spannende, achtbaan ervaring die voortbouwt op alles wat de originele serie tot een kolossale hit maakte".

Lawless debuteerde als Lucretia, de vrouw van Batiatus (John Hannah), in Spartacus: Blood and Sand. Ze herhaalde de rol in de prequelserie Spartacus: Gods of the Arena. Hoe geliefd ze ook is om haar optreden in de Spartacus-serie, ze is vooral bekend om haar werk in Xena: Warrior Princess, waarin ze de titelrol speelde.

Onlangs maakte ze haar regiedebuut met de documentaire Never Look Away, die in première ging op Sundance 2024 (een officiële selectie in de World Cinema Documentary Competition) en een officiële selectie was voor SXSW 2024.

Lawless is momenteel te zien als hoofdrolspeelster in de Australische serie My Life is Murder (te zien bij Acorn TV), waarvan deze zomer het vierde seizoen wordt uitgezonden. Onlangs speelde ze in de Starz-serie Ash vs Evil Dead, de Evil Dead spin-off. De serie herenigde Lawless met haar Xena: Warrior Princess-collega Bruce Campbell en de producer van de serie, Sam Raimi, met wie ze ook samenwerkte aan Spartacus: Blood and Sand.
Vorige aflevering
Victory
Victory
03x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_JanWillemK
25 jul 2024 14:36 -
Zeer gaaf! De serie begint steeds beter te worden en dat terwijl er nog geen afleveringen is uitgezonden :P
Reageer
avatar_BlackBiker
25 jul 2024 15:49 -
Lucy Lawless is altijd +1 :-)
Reageer
Spartacus