Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Nederlandse Videoland-serie Sphinx binnenkort ook te zien bij Streamz

De Nederlandse thrillerserie Sphinx is vanaf volgende maand ook bij Streamz te bekijken.

Sphinx vertelt het intrigerende verhaal van de veertienjarige Minke Moorman die exact drie jaar na haar verdwijning weer opduikt met een geheimzinnige vleugeltatoeage op haar rug. Wat is er met haar gebeurd en wat betekenen deze getatoeëerde vleugels?

Haar familie wil antwoorden, maar kunnen alleen met zekerheid zeggen dat Minke niet meer zichzelf is. Ook de politie komt op het spoor van enkele raadselachtige moorden die misschien met de ontvoerder van Minke te maken hebben, de mysterieuze Sphinx.

De gloednieuwe psychologische thrillerreeks is vanaf donderdag 13 juni te bingen bij Streamz.

15452 Sphinx foto 1

De veertienjarige Minke Moorman (Andrea Vass) wordt vermist, maar exact drie jaar later duikt ze opnieuw op met een geheimzinnige vleugeltatoeage op haar rug. Wanneer Minke weer thuis is en moet re-integreren, zorgt dit voor problemen zowel bij Minke als de andere leden van het gezin. Minke is Minke niet meer. Wat is er met haar gebeurd en wat betekenen de op haar rug getatoeëerde vleugels?

Haar vader Lucas (Marcel Hensema) is vastberaden om de waarheid te achterhalen over haar ontvoering, terwijl rechercheurs Asha (Joy Wielkens) en Fenna (Ruth Becquart) een mysterieus spoor van gruwelijke (zelf)moorden en raadsels volgen, dat leidt tot meer vragen dan antwoorden. Moeder Eva (Rifka Lodeizen) probeert ondertussen de band met haar dochter te herstellen, maar vermoedt dat Minke nog steeds in de ban is van haar mystieke ontvoerder, die aan een angstaanjagend wraakplan werkt.

De cast bestaat uit de debuterende Andrea Vass, Rifka Lodeizen, Sallie Harmsen, Marcel Hensema, Joy Wielkens, Ruth Becquart, Benja Bruijning, Delilah Warcup-van Eyck, Sil van der Zwan, Johan Heldenbergh, Eva van Heijningen, Tom Audenaert en Rami Kooti Arab.

Sphinx is geregisseerd en geschreven door Diederik van Rooijen en geproduceerd door Horizon Film in samenwerking met Videoland. Alle zes afleveringen zijn vanaf 13 juni exclusief te bingen bij Streamz.

Hieronder kun je de trailer en nog enkele foto's voor Sphinx bekijken.

15452 Sphinx foto 2

15452 Sphinx foto 3

15452 Sphinx foto 4

15452 Sphinx foto 5
Video on youtube
Vorige aflevering
Rood Voor De Stier
Rood Voor De Stier
01x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_BlackBiker
31 Mei 2024 09:43 -
Allemaal leuk en aardig, maar je kunt geen Streamz abo sluiten in Nederland. Ik heb daar al eens naar gekeken omdat er een aantal dingen op staan die ik wil zien. Maar dat lukt dus niet.
Reageer
avatar_DAVE2804
31 Mei 2024 10:04
Bijgewerkt op: 31 Mei 2024 10:04
Dat klopt en dat is inderdaad jammer voor Nederlandse kijkers. Maar MijnSerie heeft ook veel Belgische lezers en dit bericht is dan ook meer voor hen bedoeld. Andersom hebben de Belgen uiteraard geen Videoland of NPO Plus.
Reageer
avatar_Futsudo
31 Mei 2024 10:10
Wonen ook veel Nederlanders in België. ;-)
Reageer
avatar_BlackBiker
31 Mei 2024 13:24
Dat snap ik wel, Dave, en ik neem je ook niets kwalijk, maar het is jammer dat als ik eens enthousiast wordt van een NL-talige serie, ik hem niet kan zien.
Want meestal zijn dat Vlaamse series die dus op Streamz staan. In Nederland zelf wordt bijna niets gemaakt dat ik überhaupt wil zien. Sphinx is misschien een uitzondering, maar ik ga daar geen Videoland voor nemen..

Ik zal nog eens kijken of ik ze via een VPN voor de gek kan houden, maar als ze hun zaakjes goed op orde hebben, zal dat ook niet werken...
Reageer
avatar_Bobbert45
01 jun 2024 20:10
Bijgewerkt op: 01 jun 2024 20:21
Nederlandse kijkers kunnen deze serie gewoon op Videoland kijken hoor en als je hier geen abonnement voor af wilt sluiten dan neem je toch een gratis proefperiode van 14 dagen, tijd zat om deze serie dan te kunnen bekijken en daarna zeg je gewoon op 😄
Reageer
Sphinx