Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
anonymous geeft "Springfloden - Seizoen 2" een 8.
Geschreven door anonymous op 2 februari 2019.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Springfloden - Seizoen 2

Hebzucht blijkt, net als in zo veel andere crimestories, ook in het tweede seizoen van Springvloed de belangrijkste drijfveer achter dingen die mensen doen. Mensen die nergens voor terugdeinzen om rijker en rijker te worden. Niets mag een zakendeal van een slordige miljard in de weg staan. En dat levert, zoals iedere crimefan weet, doorgaans een hoop narigheid op.

Springvloed, of Springfloden, zoals de oorspronkelijk titel luidt, is een Zweedse dramaserie waarvan het eerste seizoen in 2016 in Zweden op televisie te zien was. De serie bestaat intussen uit twee seizoenen, die gebaseerd zijn op romans van het schrijversduo Cilla en Rolf Börjlind. Hoofdpersoon in beide verhalen is de jonge rechercheur Olivia Rönning (Julia Ragnarsson, The Bridge). In het eerste seizoen is zijn nog in opleiding, in het tweede seizoen heeft zij haar opleiding voltooid en is zij op zoek naar een eenheid waar zij praktijkervaring kan opdoen. Ze zou het liefst worden toegevoegd aan het team van Mette Olsäter (Cecilia Nilsson, Modus), maar die houdt in eerste instantie de boot af. Toch wordt Olivia min of meer teamlid als zij geconfronteerd wordt met de dood van een buurman, Bengt Stahlman. Stahlman was douanier en werd ervan verdacht betrokken te zijn bij de verdwijning van een partij drugs uit een havenloods. Olivia gaat hand- en spandiensten verlenen aan Mettes team en, vaker nog, in haar eentje op onderzoek uit.

In het tweede seizoen komen we nog een oude bekende tegen: Tom Stilton (Kjell Bergqvist, Walz for Monica), een aan lager wal geraakte ex-politiechef. Inmiddels heeft hij zijn leven weer enigszins op de rit en hij aarzelt dan ook niet lang wanneer een oude vriend, Abbas el Fassi (Dar Salim, Lommbock), hem vraagt hem te achterna te reizen naar Marseille. Daar is een in stukken gehakt lichaam gevonden van een jonge vrouw die geïdentificeerd wordt als Abbas’ voormalige vriendin Samira. Abbas is hoe dan ook van plan te achterhalen wie voor haar dood verantwoordelijk is. En wraak te nemen en daarbij moet Stilton hem helpen.

Intussen neemt in Stockholm de zaak-Stahlman een nieuwe wending. In plaats van drugssmokkel lijkt er iets heel anders aan de hand te zijn, iets waarin het verzorgingshuis waar Stahlmans vader op onverklaarbare wijze aan zijn einde gekomen is, een belangrijke rol speelt. Dat brengt nieuwe personages als verdachte in beeld. Zoals venture capitalist Jean Borell (Mårten Klingberg, Beck) bijvoorbeeld, eigenaar van de organisatie waartoe ook het bewuste verzorgingshuis behoorde. Zijn rechterhand Magnus Thorhed (Reine Brynolfsson, Ravens) ook. Samen vormen zij een gevaarlijk duo, waarvan de een beduidend erger is dan de ander. Voor hen blijkt een mensenleven weinig waard.

En dan duikt plotseling de man op naar wie Abbas in Marseille op zoek is: Alain Bressant (Nicky Naudé, The Bourne Identity), bijgenaamd de Stier. En die heeft maar één doel: Abbas uitschakelen. Hoewel zijn aanwezigheid lange tijd niets te maken lijkt te hebben met de moordzaak die Olivia probeert op te lossen, blijkt dat uiteindelijk wel het geval. Kortom, aan spannende verwikkelingen geen gebrek.
Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik de doorsnee Scandinavische politieseries te lang vind; ze tellen zonder uitzondering tien afleveringen of meer.

Maar het verhaal van het tweede seizoen van Springvloed werd geen moment langdradig. De verwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en daarbij stijgt het adrenalinegehalte in het bloed van de kijker regelmatig naar grote hoogte. Ook de privébeslommeringen van de hoofdpersonen misstaan niet. De hartproblemen van Mette, de voorzichtige vrijage van Olivia met journalist Alexander Popovic, de moeite die Stahlmans dochter Sandra (Saga Samuelsson, Sandhamm Murders) met het verwerken van haar vaders dood heeft: het hoort er allemaal bij. Dat geldt misschien wat minder voor het optreden van de nieuwe politiechef, Rune Forss (Kjell Wilhelmsen, Johan Falk). Foute politiemensen doen het doorgaans goed in een verhaal, maar dan moet dat wel op een genuanceerde manier worden vormgegeven. Dat is hier niet het geval en daardoor valt deze verhaallijn wat uit de toon. Maar dat is eigenlijk het enige smetje op een verder prima verhaal.
Volg Springfloden
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
02x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Springfloden