Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Star Trek: Discovery-spinoff: Paramount+ kondigt Section 31-film aan met Michelle Yeoh

Star Trek: Discovery-spinoff: Paramount+ kondigt Section 31-film aan met Michelle Yeoh

Star Trek: Discovery eindigt met het komende vijfde seizoen, maar een bekend personage uit het verleden van de sci-fi serie zal terugkeren in een nieuwe Paramount+ film.
De streamingdienst heeft aangekondigd dat Michelle Yeoh de hoofdrol zal spelen in de film Star Trek: Section 31. Het verhaal volgt keizer Philippa Georgiou (Yeoh) terwijl ze samenwerkt met een geheime groep binnen Starfleet die de United Federation of Planets probeert te beschermen.

Paramount+ onthulde meer over de nieuwe film in een persbericht:

"Paramount+ maakte vandaag bekend dat het officieel STAR TREK: SECTION 31 met Academy Award-winnares Michelle Yeoh in de hoofdrol heeft uitgebracht. In deze speciale originele film voor de dienst keert Yeoh terug naar haar rol als keizer Philippa Georgiou, een personage dat ze voor het eerst speelde in het eerste seizoen van STAR TREK: DISCOVERY.

In STAR TREK: SECTION 31 sluit keizer Philippa Georgiou zich aan bij een geheime divisie van Starfleet die de Verenigde Federatie van Planeten moet beschermen en wordt ze geconfronteerd met de zonden uit haar verleden. Geproduceerd door CBS Studios, zal de productie later dit jaar beginnen.



"Ik ben erg blij om terug te keren naar mijn Star Trek-familie en naar de rol waar ik al zo lang van hou," zei Michelle Yeoh (foto). "Section 31 ligt me na aan het hart sinds ik Philippa begon te spelen toen deze nieuwe gouden eeuw van Star Trek begon. Om haar eindelijk haar moment te zien krijgen is een droom die uitkomt in een jaar dat me de ongelooflijke kracht heeft laten zien van het nooit opgeven van je dromen. We kunnen niet wachten om te delen wat er voor jullie in petto is, en tot die tijd: leef lang en voorspoedig (tenzij Keizer Georgiou anders beslist)!"

"Helemaal terug in 2017, nog voor het eerste seizoen van STAR TREK: DISCOVERY was uitgezonden, had Michelle het idee om een spin-off te doen voor haar personage, Philippa Georgiou," aldus uitvoerend producent Alex Kurtzman. "Ze sloeg een nieuwe weg in als een van de eerste twee vrouwen op het scherm in de pilot om een nieuw tijdperk van 'Trek' in te luiden, en nu, zes jaar later, komt STAR TREK: SECTION 31 eindelijk op de hielen van haar laatste baanbrekende overwinning. Iedereen bij Team Trek is zeer verheugd dat onze legendarische vriend weer bij ons terugkeert terwijl we ons verhaal uitbreiden naar nieuwe en onontgonnen hoeken van de Trekverse. Lang leve Keizer Georgiou; lang leve Michelle Yeoh!"

"We zijn dolblij dat STAR TREK: SECTION 31 de volgende titel wordt in ons Star Trek-universum", zegt Domenic DiMeglio, chief marketing officer en hoofd data bij Paramount Streaming. "Michelle Yeoh is een onvergelijkbaar talent. Ze bracht Keizer Georgiou op zo'n ongelooflijk leuke en genuanceerde manier tot leven dat het personage meteen een fanfavoriet werd. We zijn zo opgewonden om Michelle terug te verwelkomen in de Star Trek en Paramount+ familie en kunnen niet wachten tot de fans zien wat dit speciale filmevenement in petto heeft."

Star Trek: Discovery

"We kijken er al jaren naar uit dat Michelle Yeoh ooit terugkeert naar Star Trek," aldus David Stapf, president van CBS Studios. "Haar krachtige optreden als kapitein en keizer Georgiou was een cruciaal moment voor de terugkeer van de franchise, en haar vertolking vond veel weerklank bij fans over de hele wereld. We kunnen niet trotser zijn om opnieuw met Michelle samen te werken terwijl we het Star Trek-universum blijven verkennen, de erfenis ervan vieren en een koers uitzetten voor de toekomst van de franchise."

Geschreven door Craig Sweeny en geregisseerd door Olatunde Osunsanmi, wordt Star Trek: Section 31 uitvoerend geproduceerd door Alex Kurtzman, Craig Sweeny, Aaron Baiers, Olatunde Osunsanmi, Frank Siracusa, John Weber, Rod Roddenberry, Trevor Roth en Michelle Yeoh, en wordt geproduceerd door CBS Studios in samenwerking met Secret Hideout en Roddenberry Entertainment.

Star Trek: Discovery keert begin 2024 terug voor het vijfde en laatste seizoen. Een premièredatum en aanvullende details voor Star Trek: Section 31 worden later bekendgemaakt.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BlackBiker
23 april 2023, 10:45
Die film ga ik zeker kijken. Ik vond Michelle Yeoh's Philippa Georgiou één van de weinige gave karakters in Disco. En dan vooral de twisted alternate universe versie. Heerlijk zoals ze die neerzette. Dus laat maar komen die film.
Hopelijk dan wel zonder de rest van de cast van Disco maar gewoon op zichzelf staand.
1
Log in om een reactie achter te laten