Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Star Trek: Prodigy gecanceld door Paramount+; tweede seizoen wordt voltooid

Paramount+ heeft het roer omgegooid. De streamingdienst heeft de animatieserie Star Trek: Prodigy gecanceld, ondanks het feit dat de serie al was vernieuwd met een tweede seizoen.

Star Trek: Prodigy is een geanimeerde avonturenserie gericht op jongere kijkers en is gemaakt door Kevin & Dan Hageman. De serie heeft de stemmen van Brett Gray, Ella Purnell, Jason Mantzoukas, Angus Imrie, Rylee Alazraqui, Dee Bradley Baker, Jimmi Simpson, John Noble en Kate Mulgrew.

Het verhaal speelt zich af in 2383, vijf jaar na het einde van de gebeurtenissen in de serie Star Trek: Voyager. Een bont gezelschap van jonge aliens komt de USS Protostar tegen, een verlaten Starfleet schip in de Tars Lamora gevangenenkolonie. De groep krijgt de controle over het schip en moet leren samenwerken om van het Delta Kwadrant naar het Alfa Kwadrant te komen. Ze worden geholpen door de Holografische Adviseur voor Noodtraining van het schip, die is gebaseerd op het evenbeeld van Admiraal Kathryn Janeway (Mulgrew), de voormalige kapitein van de USS Voyager.

Star Trek: Prodigy

Star Trek: Prodigy werd in april 2020 in serie uitgebracht en het programma werd in oktober 2021 gelanceerd op Paramount+. De vernieuwing van het tweede seizoen werd de volgende maand aangekondigd. Het eerste seizoen van twintig afleveringen eindigde in december 2022. Afleveringen werden weken na hun streamingdebuut uitgebracht op het kabelkanaal Nickelodeon.

Paramount+ heeft de serie Star Trek: Prodigy nu gecanceld en zal binnenkort het eerste seizoen van de service verwijderen. Het tweede seizoen zal echter wel worden afgemaakt en CBS Studios zal de serie shoppen voor een nieuwe koper. De beslissing om de serie te schrappen maakt deel uit van het plan van het bedrijf om minder goed presterende series fiscaal af te schrijven. Disney en Warner Bros. Discovery hebben de afgelopen maanden soortgelijke acties ondernomen.

De streamer heeft ook The Game reboot, Grease: Rise of the Pink Ladies en Queen of the Universe gecanceld, en ook die series zullen binnenkort worden teruggetrokken. In een verklaring van Paramount+ staat: "We willen onze enorm getalenteerde cast en crew en onze producerende partners bedanken voor hun gepassioneerde werk en toewijding aan deze programma's, en we wensen ze het allerbeste voor hun toekomstige inspanningen".
Vorige aflevering
Ouroboros (2)
Ouroboros (2)
02x20
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Star Trek: Prodigy