Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Star Trek: Prodigy gaat naar Netflix na door Paramount+ gecanceld te zijn

Na een pauze keert de Star Trek-franchise terug op Netflix. De wereldwijde streamer heeft de animatieserie Star Trek: Prodigy voor de VS en de meeste internationale gebieden opgenomen in een deal met CBS Studios.

Dit volgt op het besluit van Paramount+ in juni om een aantal originals, waaronder Star Trek: Prodigy, van het platform te halen in het kader van een bezuinigingsronde en om niet door te gaan met het eerder bestelde tweede seizoen van de animatieserie.

Het eerste seizoen van Star Trek: Prodigy, dat eerder beschikbaar was op Paramount+, komt later in 2023 uit op Netflix. Het tweede seizoen, dat momenteel in productie is, zal in 2024 op Netflix verschijnen. Uitgesloten van de deal zijn Canada, waar Prodigy wordt uitgezonden via CTV.ca en de CTV App, en de Europese gebieden van SkyShowtime: Scandinavië, Nederland, Portugal, Spanje en Centraal- en Oost-Europa.

Star Trek: Prodigy

De serie die het huidige Star Trek-universum op Paramount+ (toen CBS All Access) lanceerde, Star Trek: Discovery uit 2017, begon met een lucratieve Netflix-deal, die alle internationale gebieden buiten de VS en Canada in beslag nam voor een flinke licentievergoeding die grotendeels het budget voor de sciencefictionserie dekte. Die regeling kwam tot een einde in 2021 toen Paramount+ het overnam als de exclusieve wereldwijde thuisbasis van de serie.

Ondanks het vertrek van Star Trek: Prodigy blijft Paramount+ de belangrijkste streamingbestemming voor de Star Trek-franchise met de originals Star Trek: Discovery, Star Trek: Picard, Star Trek: Strange New Worlds, de animatie Star Trek: Lower Decks en de aankomende Section 31 en Starfleet Academy - die beide binnenkort in productie gaan - evenals de uitgebreide Star Trek-bibliotheek.

Dit is het derde thuis voor Star Trek: Prodigy, dat oorspronkelijk een Nickelodeon serie was gezien de jongere doelgroep die niet overeenkomt met de rest van de franchise. De serie migreerde daarna naar Paramount+.

Star Trek: Prodigy volgt een bont gezelschap van jonge aliens die moeten uitzoeken hoe ze moeten samenwerken terwijl ze door een groter sterrenstelsel navigeren, op zoek naar een betere toekomst. Deze zes jonge verschoppelingen weten niets over het schip dat ze in beslag hebben genomen - een primeur voor de Star Trek-franchise - maar in de loop van hun avonturen maken ze kennis met Starfleet en de idealen die het vertegenwoordigt.

De serie is ontwikkeld door Emmy-winnaars Kevin en Dan Hageman (Trollhunters), samen met Star Trek universum chef Alex Kurtzman en zijn team bij Secret Hideout. Star Trek: Prodigy is van CBS Studios' Eye Animation Productions; Nickelodeon Animation, Secret Hideout en Roddenberry Entertainment.

Kurtzman, Heather Kadin, Aaron Baiers, Rod Roddenberry en Trevor Roth zijn de uitvoerende producenten, naast co-showrunners Kevin en Dan Hageman. Ben Hibon regisseert, produceert en heeft de creatieve leiding over de animatieserie. Aaron Waltke en Patrick Krebs zijn momenteel ook co-uitvoerend producenten.

"Dank aan onze ongelooflijke Star Trek: Prodigy fans, die niet alleen een serie hebben verdedigd, maar ook een gemeenschap die altijd verbonden is geweest door het geloof dat we samen aan een betere toekomst bouwen," zeiden Kurtzman, Dan en Kevin Hageman in een gezamenlijke verklaring. "Wij wilden jullie inspireren, maar jullie inspireerden ons. Het team werkt nog steeds hard aan het tweede seizoen en we kunnen niet wachten om het te delen met de geweldige fans over de hele wereld."

De Star Trek: Prodigy stemmencast bestaat uit Kate Mulgrew, Brett Gray, Ella Purnell, Rylee Alazraqui, Angus Imrie, Jason Mantzoukas, Dee Bradley Baker, John Noble en Jimmi Simpson. In de serie zijn ook Daveed Diggs, Jameela Jamil, Jason Alexander, Robert Beltran en Billy Campbell te horen.

De serie ontving een TCA Award nominatie voor 2023 voor Outstanding Achievement in Family Programming.

Hieronder kun je de trailer voor het eerste seizoen van Star Trek: Prodigy bekijken.
Video on youtube
Vorige aflevering
Ouroboros (2)
Ouroboros (2)
02x20
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_saskya
12 okt 2023 22:47 -
Supergoed nieuws!
Reageer
Star Trek: Prodigy