Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Nieuwe Star Trek-serie in ontwikkeling bij Paramount+

Het Star Trek-universum blijft zich maar uitbreiden.

Justin Simien, de schrijver-regisseur achter Dear White People (zowel de film als de Netflix-serie), en Tawny Newsome, een van de stemacteurs in Star Trek: Lower Decks, zijn bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Star Trek serie voor Paramount+.

15763 Justin Simien en Tawny Newsome

De aankondiging werd gedaan tijdens het Star Trek Universe-panel op San Diego Comic-Con door Simien (foto, links), die modereerde, en Newsome (foto, rechts), die op het podium stond.

De nieuwe serie is bedoeld als een actie-comedyserie die volgens Paramount draait om buitenstaanders van de Federatie die dienst doen op een glimmende vakantieplaneet. Bovendien worden hun dagelijkse avonturen uitgezonden naar alle uithoeken.

Bronnen hebben gezegd dat de serie de toon van The Office of Parks and Recreation zou kunnen hebben.

Simien zei dat het kijken naar Star Trek: The Next Generation van grote invloed was op zijn schrijven in zijn vormende jaren. "Dear White People zou niet kunnen bestaan zonder Next Generation," zei hij, eraan toevoegend dat de serie uit de jaren '80 hem leerde over ensembles en het hebben van verschillende gezichtspunten voor personages.

Alex Kurtzman zei dat Newsome een schrijver werd voor de aankomende Star Trek: Starfleet Academy-serie en zoveel indruk op hem maakte dat hij de serie die de twee aan het schrijven waren wel zag zitten. "Ze is een ijskoude moordenaar van een schrijver," zei hij.

Simien, Newsome en Star Trek franchise-koning Kurtzman zullen de serie schrijven en produceren. Aaron Baiers, Rod Roddenberry en Trevor Roth produceren ook. CBS Studios produceert de serie.

Als de serie wordt uitgebracht, voegt de serie zich bij een reeks live-action en animatieseries waartoe ook Star Trek: Strange New Worlds en Star Trek: Lower Decks en het aankomende Star Trek: Starfleet Academy behoren.

Simien kreeg aandacht met zijn rassensatire Dear White People, die een hit bleek in het festivalcircuit. De film werd later bewerkt tot een televisieserie die vier jaar op Netflix te zien was. Hij schreef en regisseerde ook de horrorkomedie Bad Hair uit 2020 en Haunted Mansion uit 2023.

Newsome is een acteur-komiek die te zien was in de IFC-komedie Brockmire en in de spraakmakende maar kortstondige comedyserie Space Force op Netflix. In Star Trek: Lower Decks is ze de stem van vaandrig Beckett Mariner, een van de hoofdpersonages.
Vorige aflevering
Turnabout Intruder
Turnabout Intruder
03x24
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Star Trek