Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Station 19 eindigt met het zevende seizoen op ABC

Station 19 eindigt met het zevende seizoen op ABC

Het komende zevende seizoen zal het laatste zijn voor Station 19 van ABC.
De beslissing, vroeg in de productie van het seizoen, zou de producenten in staat stellen om een goed einde te maken voor het drama, een spin-off van het vlaggenschip van het netwerk, Grey's Anatomy.

Voordat Station 19 wordt stopgezet, zal het de 100ste aflevering in seizoen zeven bereiken, dat werd beïnvloed door de dubbele staking in Hollywood. De serie heeft tot nu toe 95 afleveringen uitgezonden. Het zevende seizoen zal uit tien afleveringen bestaan.

Station 19

Gestimuleerd door frequente Grey's Anatomy crossovers, vestigde Station 19 zich de afgelopen seizoenen als ABC's nummer 2 dramaserie achter Grey's. De serie is ook geprezen voor het aansnijden van belangrijke - en soms moeilijke - onderwerpen en ontving onlangs een Sentinel Award van Hollywood, Health & Society voor de weergave van systemisch racisme in seizoen zes.

Station 19 heeft belangrijke veranderingen ondergaan in de aanloop naar het zevende seizoen. Het heeft nieuwe showrunners in Zoanne Clack en Peter Paige, die Krista Vernoff hebben opgevolgd. Clack werd in augustus 2022 benoemd tot hoofdschrijver te midden van een omwenteling in de schrijverskamer van de serie, die lang aanslepende raciale problemen in de serie aan het licht bracht.

In seizoen zeven, dat donderdag 14 maart van start gaat, verhuist Station 19 ook van 20.00 uur naar 22.00 uur op donderdag en volgt nu Grey's Anatomy in plaats van als lead-in. Zoals vorige maand werd gemeld, betekent de verandering in de planning een nieuwe dynamiek tussen de twee drama's, waarbij de spin-off minder afhankelijk is van de serie van het moederschip en op zichzelf staat, met op dit moment slechts één cross-over gepland voor het komende verkorte seizoen.

Naast Zoanne Clack en Peter Paige zijn Stacy McKee, Grey's Anatomy-bedenker Shonda Rhimes, Betsy Beers en Paris Barclay ook uitvoerend producent voor de serie, die geproduceerd wordt door ABC Signature, onderdeel van Disney TV Studios, en Shondaland.

"Zeven seizoenen lang was Station 19 een hoogtepunt van de ABC line-up dankzij Shonda en Betsy's ongelooflijke visie, geliefde personages en meeslepende manier van verhalen vertellen," zei Craig Erwich, president, Disney Television Group. "Met Zoanne en Peter aan het roer van het komende afscheidsseizoen, hebben we zoveel om naar uit te kijken, vooral de viering van de mijlpaal van 100ste aflevering van de serie."

Station 19, gecreëerd door McKee, speelt zich af in Seattle en richt zich op het leven van de mannen en vrouwen van brandweerkazerne 19 in Seattle. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Jaina Lee Ortiz, Jason George, Grey Damon, Barrett Doss, Alberto Frezza, Jay Hayden, Okieriete Onaodowan, Danielle Savre, Miguel Sandoval, Boris Kodjoe, Stefania Spampinato, Carlos Miranda, Josh Randall, Merle Dandridge en Pat Healy.

Terwijl Station 19 zijn vertrek plant, voegt ABC een nieuw drama toe, het van Fox afkomstige 9-1-1, dat het tijdslot van Station 19 op donderdag 20.00 uur zal overnemen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten