Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Productie vijfde en laatste seizoen van Netflix' Stranger Things begint in januari

Na een vertraging als gevolg van de WGA- en SAG-AFTRA-stakingen, zal de productie van het laatste seizoen van Stranger Things naar verwachting begin januari van start gaan.

Alles is nog in beweging, maar meerdere bronnen zeggen dat maandag 8 januari een beoogde startdatum is, maar 5 januari wordt ook genoemd.

Er wordt aangenomen dat de castleden al in Atlanta zijn, waar Stranger Things filmt, om voorbereidingen te treffen, en de komende weken worden er ook lezingen gepland voordat de camera's in het nieuwe jaar gaan draaien.

Stranger Things

Stranger Things was bijna begonnen met de productie van seizoen vijf toen de WGA-staking op 2 mei begon. De scripts waren toen al klaar, maar toen ze geconfronteerd werden met het vooruitzicht om te filmen zonder schrijvers op de set, kozen de makers, uitvoerende producenten en showrunners de Duffer Brothers ervoor om de productie uit te stellen, die vervolgens nog meer vertraging opliep door de staking van de acteurs.

Stranger Things-acteur David Harbour vertelde People Magazine op 9 november dat hij een telefoontje had gekregen over het onmiddellijk starten van de productie nadat SAG-AFTRA en de studio's op 8 november een voorlopig akkoord hadden bereikt om de staking om middernacht die dag te beëindigen.

"Ze belden me letterlijk, ik denk dat het 10 minuten na het SAG-ding op Twitter was," zei hij. "De eerste assistent regisseur was zo van, 'Dus, regel de vlucht voor je op maandag, oké? We gaan acteren in Atlanta.'"

De belangrijkste castleden van Stranger Things bestaat ook uit Winona Ryder, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer en Charlie Heaton.

Matt en Ross Duffer vertelden Deadline vorig jaar dat een belangrijk doel van het laatste seizoen is om "de landing vast te houden".

"Personages komen al in actie, ze hebben al een doel en een drive, en ik denk dat dat minstens een paar uur zal schelen en dat dit seizoen echt anders zal aanvoelen," zei Matt Duffer toen. "Ik weet zeker dat de afronding veel langer zal zijn. Het wordt Return of the King-achtig met acht eindes."

In een interview met het tijdschrift Total Film in september heeft uitvoerend producent/regisseur Shawn Levy een groot spektakel aangekondigd.

"Het is een groot, groot, filmisch verhaal dat toevallig een televisieserie wordt genoemd," zei hij. "Stranger Things seizoen vijf is net zo groot als de grootste films die we zien."
Vorige aflevering
Chapter Nine: The Piggyback
Chapter Nine: The Piggyback
04x09
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_BlackBiker
18 dec 2023 19:11 -
Ik vond het vorige seizoen nauwelijks door te komen. En vijf seizoenen uitgesmeerd over bijna 9 jaar is mij veel te lang. De acteurs die de kinderen spelen zijn inmiddels volwassen. Ik ben mijn belangstelling voor deze serie helaas kwijt.
Reageer
avatar_Pablaroughskirt
23 feb 2024 14:11 -
Nog een seizoen! Veel te veel uitgesmeerd. De charme van de eerste serie is allang weg.
Reageer
Stranger Things