Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Filmen van zesde seizoen van BBC's Strike begint deze maand en HBO is weer aan boord

Filmen van zesde seizoen van BBC's Strike begint deze maand en HBO is weer aan boord

Cormoran Strike en Robin Ellacott zijn terug van weggeweest, want later deze maand gaan de camera's draaien voor seizoen zes van JK Rowling's Strike.
Bronnen hebben gehoord dat het detective-drama van de BBC en HBO op maandag 12 februari van start gaat met filmen, met Tom Burke in zijn rol als oorlogsveteraan die privédetective wordt. Holliday Grainger is ook terug als Strike's zakenpartner.

Strike

De BBC moet de vernieuwing van seizoen zes nog officieel bevestigen, maar zal naar verwachting later deze maand een aankondiging doen. Brontë Film and TV, het bedrijf dat is opgericht om Rowling's boeken te verfilmen, produceert. HBO is weer aan boord na de coproductie van seizoen vijf, terwijl Cinemax betrokken was bij de vorige seizoenen.

Strike is gebaseerd op romans van Rowlings pseudoniem Robert Galbraith. Seizoen zes zal The Ink Black Heart verfilmen, dat echo's heeft van Rowlings eigen ervaring om verstrikt te raken in de cultuuroorlogen.

Het draait om de moord op een succesvolle YouTube-animator nadat ze het doelwit is geworden van meedogenloze online haat. Op een gegeven moment wordt Edie Ledwell ervan beschuldigd transfoob te zijn.

Rowling is duidelijk geweest dat het personage niet is gebaseerd op haar eigen leven, maar erkent dat ze soortgelijke online haat heeft ervaren tijdens en na het schrijven van de roman, gepubliceerd in augustus 2022. "Ik was niet helderziend... het was gewoon een van die rare wendingen. Soms imiteert het leven kunst meer dan je zou willen," zei ze.

De BBC moest zich vorig jaar twee keer verontschuldigen bij Rowling nadat gasten in nieuwsshows haar beschuldigden van transfobie. Bij beide gelegenheden zei de BBC dat de uitzendingen niet voldeden aan haar redactionele normen.

Op woensdag plaatste Rowling een foto van de Strike: The Ink Black Heart aflevering één script op X. Het was geschreven door Tom Edge, die de afgelopen vier seizoenen van Strike heeft geschreven. "Het was een leuke dag," zei Rowling.

Seizoen vijf, Strike: Troubled Blood, ging in december 2022 van start met een sterke 8 miljoen kijkers voor BBC 1. De vierdelige serie zou gemiddeld 6,9 miljoen kijkers trekken.

Zeven romans van Strike zijn gepubliceerd onder Galbraith's naam, met het meest recente boek getiteld The Running Grave. Rowling zei op X dat ze "heel goed bezig was" met de achtste roman.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten