Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Bloedstollende trailer vrijgegeven voor Streamz Original Styx

Bloedstollende trailer vrijgegeven voor Streamz Original Styx

Streamz heeft een trailer vrijgegeven voor Styx, de aankomende misdaadserie met horrortwist, dat binnenkort in première gaat.
De nieuwe Streamz Original Styx begint wanneer Raphaël Styx (Sebastien Dewaele) wordt doodgeschoten. Wanneer de zon de volgende ochtend weer opkomt boven de kille Noordzee, spoelt het lichaam van Styx aan op het strand. Hij herrijst. Zonder hartslag. Leeft hij nog? Hij gaat op zoek naar een verklaring maar verliest steeds meer de controle over zijn instincten, waardoor zijn gezin in gevaar komt. Stap per stap ontdekt hij de gruwelijke waarheid achter zijn toestand.

Styx gaat op 2 februari 2024 met twee afleveringen van start op Streamz. Vervolgens is er elke vrijdag een nieuwe aflevering te zien.

Styx

'Iets wat dood is kan je geen nieuw leven inblazen,' aldus Isabelle Styx (Loes Haverkort) in de spannende nieuwe trailer. Ze wilt haar huwelijk met haar man loslaten en hun kinderen Vic (Jul Goossens) en Fran (Elena Missiaen) hebben nog weinig vertrouwen in hun vader. Ook zijn beroepsleven als inspecteur staat op losse schroeven. Maar dan wordt hij neergeschoten door een gemaskerde moordenaar. De volgende dag ontwaakt hij toch. Krijgt hij een tweede kans? Vechtend tegen zijn nieuwe instincten, oude imago en onbekende vijanden probeert hij zijn nieuwe leven te begrijpen.

Styx is een misdaadreeks met een horrortwist. De serie gaat over gewone mensen van vlees en bloed die in een niet alledaagse situatie terechtkomen. Het emotionele kloppende hart van de reeks gaat over een man die probeert zijn gezin te redden van de fouten en misstappen die hij zelf heeft begaan. Maar zal hem dat lukken zonder te bezwijken aan zijn bloeddorstige instincten?

De reeks heeft een indrukwekkende ensemblecast bestaande uit bekende acteurs en opkomende talenten waaronder Sebastien Dewaele (Eigen Kweek), Koen De Bouw (Alter Ego (2023)), Werner Kolf (Commando’s), Loes Haverkort (Oogappels), Aimé Claeys (1985) Dahlia Pessemiers-Benamar (Assisen), Wim Willaert (Eigen Kweek), Anemone Valcke (De twaalf), Jul Goossens (De twaalf), Lilith Pas (WTFock), Imani De Caestecker (De Dag), Yassine Ouaich (Grond), Elena Missiaen, Serge-Henri Valcke (Baantjer), Evgenia Brendes (Mocro Maffia), Lien Wildemeersch (Beau Séjour), Alix Konadu (Familie), Mustaf Ahmeti, Anna-Marie Missoul (Chantal) en Wennie De Ruyck (Onder vuur).

Ook de stad Oostende speelt een belangrijke rol in de reeks. De geschiedenis, architectuur en vooral de band van de stad met de schilder Ensor zorgen voor een heel eigen identiteit en sfeer in de reeks. De reeks gaat ook in de badstad in avant-première op Filmfestival van Oostende op donderdag 1 februari 2024. Tickets zijn te verkrijgen op de website van het festival.

Styx is een productie van Eyeworks, geschreven door Michel Sabbe (Spitsbroers, Vermist) op basis van de gelijknamige roman van Bavo Dhooge. De regie is in handen van Jeroen Dumoulein (Chantal, Gent-West), die hiermee zijn eerste grote 'signatuurreeks' realiseert.

Styx is een productie van Streamz & Eyeworks, in coproductie met VTM en Hollands Licht. De reeks werd ontwikkeld binnen TorinoFilmLab, met de steun van de Stad Oostende en de Belgische tax shelter i.s.m Scio Productions, met een bijdrage van The Netherlands Film Production Incentive. Styx kwam tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van media Benjamin Dalle.

Hieronder kun je de trailer voor Styx bekijken.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (7)

BlackBiker
20 januari 2024, 09:48
Als deze serie op Streamz staat neem ik waarschijnlijk een maandje een abo om deze en Alter Ego te kijken. Lijken me beiden leuke series.
1
rotthierpeter
21 januari 2024, 22:14
alle Vlaamse series op Streamz komen later op een vd Vlaamse zenders.
1
Tamino
21 januari 2024, 22:40
niet altijd alles, maar het meeste :)
1
BlackBiker
22 januari 2024, 12:14
Dat zou mooi zijn. Ik zal eens kijken. Overigens is een maandje niet zo duur, dus dat blijft een optie voor me.
0
JanWillemK
21 januari 2024, 19:47
Ik ben totaal niet bekend met de Nederlandse televisie maar hoe kan het toch dat de Belgen zoveel originelere series heeft ten opzichte van Nederland, of lijkt dat alleen maar zo? Durven zij een stuk meer of zijn ze een stuk creatiever?

Als ik de beschrijving lees van deze serie en die van Alter Ego, dankjewel daarvoor Rob, denk ik gelijk "Ja!". Bij Nederlandse series heb ik dat eigenlijk nooit... daar lijkt het meestal te gaan over misdaad en drugs en schelden met het "K"-woord.

Ik zou zo 10 goede Belgische series kunnen opnoemen terwijl ik er maar 3 kan opnoemen van Nederland die mij hebben geïnteresseerd.
3
BlackBiker
22 januari 2024, 12:22
Je hebt helemaal gelijk, Jan Willem. Er zijn maar weinig Nederlandse series die ik leuk vind of vond. En als er dan eens wat anders wordt geprobeerd, dan wordt het afgebrand, zoals Ares en Arcadia (wat ik overigens beiden niet verkeerd vond). Verder schieten alleen De zaak Menten en Rampvlucht me zo te binnen als series die ik goed vond.

Al die Mocro shit is aan mij absoluut niet besteed. Ik vind het een schande dat dit soort misdaad zo verheerlijkt wordt op de Nederlandse TV. Fijne rolmodellen zijn dat. Niet mijn kopje thee.

Maar de Belgen. Die durven duidelijk meer en maken af en toe erg afwijkende en leuke dingen. Nog een tip dan, uit 2017: Tabula Rasa. Ook een erg leuke serie met de nodige mysterie. En ook op DVD verkrijgbaar.
1
Futsudo
22 januari 2024, 19:05
Trailer ziet er al veelbelovend uit. Ben zeer benieuwd of onze zuiderburen ons weer kunnen verrassen met deze Styx.
1
Log in om een reactie achter te laten