Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Suburra - Seizoen 1
8
Ron Schoonwater geeft Suburra - Seizoen 1 een 8.

Suburra - Seizoen 1

Liefhebbers van maffiaseries hebben er een aanrader bij. Het Italiaanse Suburra bezit alle bekende kenmerken, maar voegt er ook een aan toe. Geweld, corruptie en intriges zijn bekend. Suburra voegt er een knipoog aan toe. Sommige personages zijn net wat groter uitvergroot dan normaal. Het resultaat is dat de serie boeit en aan snelheid wint. Zonder dat het overigens een humoristische serie is, want het tegendeel is waar.

Suburra
© Netflix


Belangrijk onderdeel van de knipoog is zigeuner maffiaprins Spadino (Giacomo Ferrara). Spadino is een keiharde crimineel die het allemaal luchtig en met humor oppakt. Groot probleem is dat hij homoseksueel is en dat zijn familie dit natuurlijk niet mag weten. Hij wordt uitgehuwelijkt om de familie aan een andere belangrijke familie te verbinden. Spadino raakt daardoor in strijd met zijn persoonlijke behoeftes en de wens van zijn familie.

Suburra de serie is een prequel van de gelijknamige film uit 2015



Aureliano (Allesandro Borghi, Scuadra Mobile) is de beoogde troonopvolger van de Adami familie. Ware het niet dat zijn vader het vertrouwen in hem verloren heeft. Aureliano is degene die eerst handelt, het liefst met geweld, en daarna pas na gaat denken. Zijn zus heeft de moederrol overgenomen en dekt Aureliano daar waar het nodig is. Wanneer Aureliano een relatie krijgt met een donker gekleurde prostituee en hun vader gedood wordt komt de band tussen broer en zus onder hoogspanning te staan.

Gabriele 'Lele' Marchilli (Eduardo Valdarnini) is een zoon van een politieagent. Lele heeft schulden bij de Romeinse maffia door het dealen van drugs op een plaats waar dit niet mag. Zijn relatie met de getrouwde en oudere Sara Monaschi (Claudia Gerini, 48 Ore) lijkt hem een uitweg te bieden.

Suburra
© Netflix


Sara Monaschi heeft zich in de kern van het Vaticaan gewerkt. Haar doel is om land op te kopen van het Vaticaan in Ostia. Haar man heeft namelijk een bouwonderneming. Jammer genoeg heeft de Romeinse maffia ook haar ogen op hetzelfde stuk land laten vallen. Koning van de ondergrond, Samurai (Francesco Acquaroli, Rocco Schiavone), voert een ongenadige strijd om ditzelfde stuk land in bezit te krijgen. Dit blijkt in opdracht van de maffia uit Sicilië. Sara en Samurai bouwen, los van elkaar, een net van corruptie waarbij politici en de kerk niet ontzien worden. Dit brengt geweld met zich mee, maar ook vreemde coalities. Een van die coalities is die tussen Spadino, Aureliano en Lele.

Suburra de serie is een prequel van de gelijknamige film uit 2015. Het is de eerste Italiaanse Netflix Original. Inmiddels is er terecht een tweede seizoen aangekondigd. Het web van intriges, corruptie en onmogelijke vriendschappen biedt nog voldoende materiaal om de serie een interessant vervolg te geven.

Over de auter, Ron Schoonwater

Ron Schoonwater
Na jaren zijn schrijftalent te hebben gebruikt voor muziekrecensies werd het tijd de overstap te maken naar het schrijven over zijn andere grote passie. Films en, de laatste jaren vooral, TV series. Hoewel het altijd leuk is om te vertellen dat je (vooral) van kwaliteit series houdt uit bijvoorbeeld Groot Brittannië en Scandinavië is hij ook fan van Amerikaanse series in de breedste zin van het woord. TV series zijn dan ook een afspiegeling van het leven. Humoristisch, spannend, serieus, verdrietig, spectaculair, dramatisch, ongelooflijk, mooi & soms slechts ter vermaak en afleiding.
Bekijk profiel van Ron Schoonwater
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

E71
20 juni 2018, 22:09
Alhoewel ik de film goed vond is de serie niet aan mij besteed. Ik kwam niet voorbij aflevering 1. Ik vind de film en de serie ook van een totaal ander niveau. Nee, doe mij maar Gommora.
0
Log in om een reactie achter te laten