Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Vierde seizoen Succession eindigt de financiële HBO-dramedyserie

De familie Roy vertrekt. Seriebedenker Jesse Armstrong heeft onthuld dat het komende vierde seizoen van Succession het einde van de HBO-serie betekent.

In Succession, een familiesaga en satirische comedy-dramaserie, spelen Brian Cox, Jeremy Strong, Sarah Snook, Kieran Culkin, Alan Ruck, Nicholas Braun, Matthew Macfadyen, Peter Friedman, J. Smith-Cameron, Dagmara Dominczyk, Justine Lupe, David Rasche, Fisher Stevens, Hiam Abbass, Arian Moayed, Harriet Walter, James Cromwell, Natalie Gold, Juliana Canfield, Annabelle Dexter-Jones, Zoë Winters, Jeannie Berlin, Alexander Skarsgård, Sanaa Lathan, Linda Emond, Jihae, Adrien Brody, Hope Davis en Dasha Nekrasova.

De serie speelt zich af in New York en verkent thema's als macht en familiedynamiek door de ogen van patriarch Logan Roy (Cox) en zijn vier volwassen kinderen, Kendall (Strong), Siobhan (Snook), Roman (Culkin) en Connor (Ruck).

De laatste aflevering van het vierde seizoen wordt verwacht op Memorial Day Weekend.

Succession

Het derde seizoen van Succession scoorde gemiddeld 0,12 in de 18-49 demografie en 553.000 kijkers in de live+same day ratings (inclusief alle DVR playback tot 3:00 AM). Vergeleken met seizoen twee is dat 17% minder in de demo en 7% minder kijkers.

In een interview met The New Yorker zei Armstrong dat de finale van het vierde seizoen "vrij definitief het einde" van de serie is. Hij koos ervoor om nu te onthullen dat Succession ten einde loopt, zodat hij en de cast in interviews niet over de toekomst van de serie hoeven te liegen.

Op de vraag wat hem en zijn collega-schrijvers deed besluiten dat het tijd was om Succession te beëindigen antwoordde Armstrong:

"Het is een beetje een kwelling geweest, en ik was onverwacht nerveus om met je te praten, omdat het tot nu toe allemaal theoretisch is, en ik heb geprobeerd het theoretisch te houden om een heleboel redenen. Wie weet wat de psychologische redenen zijn, maar de creatieve waren dat het echt nuttig voelde om de definitieve, definitieve beslissing nog lang niet te nemen. Weet je, er zit een belofte in de titel van Succession (wat 'opvolging' betekent). Ik heb nooit gedacht dat dit eeuwig kon doorgaan. Het einde is altijd in mijn gedachten geweest. Vanaf seizoen twee probeer ik te denken: Is het de volgende, of die daarna, of die daarna?

Ik kwam samen met een paar van mijn collega-schrijvers voordat we begonnen met het schrijven van het vierde seizoen, ongeveer in november, december, 2021, en ik zei: "Kijk, ik denk dat dit het misschien zou moeten zijn. Maar wat denken jullie?" En we speelden verschillende scenario's uit: We kunnen een paar korte seizoenen doen, of nog twee seizoenen. Of we konden eeuwen doorgaan en de serie veranderen in iets heel anders, en een meer onstuimige, freewheelende soort van leuke serie worden, waar er goede en slechte weken zouden zijn. Of we konden iets meer gespierd en compleet doen, en een soort van sterk uitgaan. En dat was altijd mijn voorkeur. Ik ging de schrijfkamer in voor seizoen vier en zei: "Ik denk dat dit is wat we doen, maar laten we het ook open houden." Ik werk graag in de schrijfkamer met een soort voorstel en sta dan echt open voor alternatieve manieren. En de beslissing om te eindigen werd bevestigd door het schrijven en zelfs toen we begonnen te filmen: Ik zei tegen de cast, "Ik ben niet honderd procent zeker, maar ik denk dat dit het is." Omdat ik ze ook niet wilde bedonderen.

Succession

The New Yorker vroeg ook nog: "Dus zelfs tijdens de opnames is er een mogelijkheid in je gedachten dat je het volhoudt tot seizoen vijf?" waarop Armstrong antwoordde:

"Ik weet niet of dat een psychologische truc op mezelf is, om niet verdrietig te zijn over het stoppen met iets wat ik echt, echt leuk vond. Of het is een creatieve truc om ons niet sentimenteel te maken, of om het anders te doen dan voorheen. En een bepaald percentage van niet definitief zeggen dat dit het laatste seizoen was, was ook een gevoel dat we soms in de serie, eerder, plotwegen hebben ontdekt, karakterdynamieken, die eisten dat we ze volgden. En daarom wilden we niet definitief de mogelijkheid uitsluiten dat dat dit seizoen zou gebeuren, tenminste tot het vreemd werd om niet te zeggen: Oké, ik denk dat dit het echt is."

Tenslotte vroeg The New Yorker aan Armstrong of hij altijd al een idee had waar Succession zou eindigen. Armstrong gaf als antwoord:

"Niet toen ik de pilot schreef, en waarschijnlijk ook niet in het eerste seizoen, maar ik denk dat ik vanaf seizoen twee begon te weten waar ik dacht dat het zou eindigen. Ik hou dat niet geheim, want daar is de schrijfkamer voor: om de ideeën uit te testen. De serie is een kunst - je verzint het verhaal. En toch zijn er bepaalde ideeën die organisch aanvoelen en sommige die anorganisch aanvoelen, en ik denk dat het schrijfkamerproces voor mij een geweldige manier is om een kunstwerk organisch te laten aanvoelen voor ons, en voor mezelf.
Video on youtube
Vorige aflevering
With Open Eyes
With Open Eyes
04x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Succession