Leuk?
0
7
Bekijk stemmen

Superman & Lois gecanceld door The CW

Het einde is in zicht voor Superman & Lois. De CW-serie, met Tyler Hoechlin en Elizabeth Tulloch in de hoofdrollen, wordt afgesloten met het komende vierde seizoen van tien afleveringen.

Het einde van Superman & Lois betekent het einde van het tijdperk van de DC-serie bij The CW. Het laatste seizoen wordt in 2024 uitgezonden op The CW.

"In de afgelopen drie seizoenen heeft Superman & Lois zowel het superheldengenre als familiedrama opnieuw gedefinieerd. Tyler, Elizabeth en de hele cast hebben deze klassieke personages moeiteloos neergezet met nieuwe lagen van diepte en complexiteit die nog nooit eerder waren verkend in het Superman-universum", zegt Brad Schwartz, President of Entertainment van The CW Network.

"We zijn dankbaar voor de jaren van hard werk en het gracieuze verhaal van de schrijvers, producenten, acteurs en crew van de serie, evenals onze geweldige partners bij Warner Bros. Television en Berlanti Productions. Terwijl Superman aan zijn laatste vlucht begint, laat het team ons achter met een absoluut episch afscheid van tien afleveringen die je elke minuut moet bekijken, van een van de meest legendarische CW-families ooit."

Superman & Lois

Het is een zware tijd geweest voor Superman & Lois, in combinatie met de stakingen en bezuinigingen die gepaard gingen met de vernieuwing van seizoen vier van de serie. Deze bezuinigingen hadden gevolgen voor de schrijverskamer, die voor het komende seizoen werd verkleind van acht naar vijf schrijvers.

Superman & Lois en All American: Homecoming werden in juni vernieuwd nadat productiestudio Warner Bros. Television ermee had ingestemd de nieuwe seizoenen te leveren tegen een aanzienlijk lagere licentievergoeding om ze haalbaar te maken voor het netwerk onder zijn nieuwe, goedkopere model voor oorspronkelijke programmering. Om de serie nog steeds financieel haalbaar te maken voor de studio, werden de budgetten verlaagd, wat leidde tot een reductie van de cast, waarbij niet alle vaste castleden werden gevraagd om fulltime terug te komen.

Superman & Lois is ook duurder dan andere originele drama's van CW vanwege de uitgebreide special effects, dus de bezuinigingen op de serie waren dieper. Slechts vier van de twaalf vaste acteurs van seizoen drie, Tyler Hoechlin, Elizabeth Tulloch, Michael Bishop en Alex Garfin, komen terug voor seizoen vier.

"Hoewel we verdrietig zijn om aan het einde van seizoen vier afscheid te nemen van Superman & Lois, zijn we dankbaar voor de tijd die we hebben gehad met onze geweldige cast, crew, vfx-teams, editors, muzikale genieën en schrijvers. Vanaf de dag dat deze serie voor het eerst werd besproken, ging het over familie. En dat is wat er is gecreëerd - op en naast het scherm", aldus uitvoerend producenten en co-showrunners Todd Helbing en Brent Fletcher. "We willen onze partners bij Berlanti Productions, DC, WB en The CW bedanken voor hun eindeloze steun en enthousiasme tijdens deze reis ... en een heel speciaal bedankje aan alle fans voor het afstemmen. We zijn enthousiast over wat we in petto hebben in ons laatste seizoen en kunnen niet wachten tot iedereen kan zien hoe Superman, Lois en al onze helden het opnemen tegen de grootste bedreiging in de geschiedenis van de serie: Lex Luthor."

Superman & Lois is gebaseerd op de personages van DC, gecreëerd door Jerry Siegel en Joe Shuster, en is van Berlanti Productions in samenwerking met Warner Bros. Television, met als uitvoerende producenten Greg Berlanti, Todd Helbing, Sarah Schechter, Brent Fletcher en Geoff Johns.
Video on youtube
Vorige aflevering
What Kills You Only Makes You Stronger
What Kills You Only Makes You Stronger
03x13
Leuk?
0
7
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_Inter
03 nov 2023 13:04 -
Niet te geloven dit.
Reageer
avatar_Karzal
03 nov 2023 19:10
Was te verwachten, niet? Hopelijk krijgt het tenminste een goed afgerond einde.
Reageer
avatar_JanWillemK
04 nov 2023 12:17 -
Was natuurlijk te verwachten na alle gecancelde series van het afgelopen jaar bij The CW én sommige acteurs waarvan het contract niet werd verlengd.

The CW is niet meer.
Reageer
Superman & Lois