Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Vierde seizoen van Ted Lasso staat op het punt om groen licht te krijgen

Het heeft er alle schijn van dat de populaire voetbal-comedyserie van Apple TV+ terugkeert voor een vierde seizoen.

In een belangrijke stap in de richting van het langverwachte vierde seizoen van Ted Lasso heeft de studio van de serie, Warner Bros. Television, de opties opgehaald van de drie oorspronkelijke castleden die waren gecontracteerd onder auspiciën van de Britse acteursvakbond Equity, zo vertellen bronnen.

15910 Ted Lasso

Het gaat om Hannah Waddingham (foto links), die AFC Richmond-eigenaresse Rebecca Walton speelt, Jeremy Swift (foto links), die Director of Football Operations Leslie Higgins speelt en Brett Goldstein (foto rechts), die voetbalspeler Roy Kent speelt.

Na het binnenhalen van het trio, zal de studio naar verwachting beginnen met het benaderen van Ted Lasso castleden met SAG-AFTRA contracten waarvan de opties waren verlopen, zodat ze nieuwe deals moeten sluiten, aldus bronnen.

Naast de co-creators/uitvoerende producenten Jason Sudeikis (Ted Lasso) en Brendan Hunt (Coach Beard) staat ook Juno Temple (Keeley Jones) op de lijst. Bronnen vertellen dat een van de originele castleden van Ted Lasso, Phil Dunster (Jamie Tart), niet is aangenomen, waarschijnlijk vanwege een conflict met een andere serie; hij speelt zowel in Prime Video's The Devil's Hour als Surface van Apple TV+.

Het is onduidelijk welke andere acteurs benaderd zullen worden voor seizoen vier. De cast heeft allemaal herhaaldelijk gezegd dat ze graag hun rol opnieuw willen spelen als de kans zich voordoet. Velen zullen waarschijnlijk te gast zijn.

Het terugkrijgen van de cast maakt de weg vrij voor een groen licht voor seizoen vier, afhankelijk van de goedkeuring van het budget en de planning, omdat acteurs wier opties zijn verlopen zich mogelijk hebben aangesloten bij andere series die hen op de eerste plaats hebben staan, aldus bronnen.

Terwijl de cast wordt benaderd, worden er ook voorbereidingen getroffen om een schrijverskamer te openen. Als alle elementen samenkomen kan de productie van een vierde seizoen begin 2025 van start gaan. Vertegenwoordigers van WBTV en Apple TV+ weigerden commentaar.

Het opstarten van het proces voor een groen licht voor seizoen vier geeft aan dat de belangrijkste drijvende kracht achter Ted Lasso op en buiten het scherm, Sudeikis, aan boord is voor een nieuw seizoen, aangezien de studio niet verder zou zijn gegaan zonder zijn toestemming.

Het lot van Ted Lasso heeft altijd in handen gelegen van Sudeikis, die het personage in NBC Sports-video's speelt. Hoewel Apple en Warner Bros. openlijk verklaren dat ze Ted Lasso, een van de grootste en meest geprezen comedyseries van het afgelopen decennium, graag willen vernieuwen, hebben ze duidelijk gemaakt dat het aan Sudeikis is of de serie doorgaat.

De Saturday Night Live-acteur, die Ted Lasso bedacht samen met Hunt, Joe Kelly en Bill Lawrence, had de comedyserie oorspronkelijk bedacht als een verhaal voor drie seizoenen en hij bleef bij het plan ondanks het enorme succes van de serie. Maar hij had de deur niet gesloten voor meer Ted Lasso - daarom werd seizoen drie niet als definitief bestempeld - afhankelijk van het vinden van het juiste idee. Tot grote vreugde van de Ted Lasso-fans lijkt het er meer dan een jaar na de seizoensfinale op dat dit is gebeurd.

Met zijn opbeurende toon en een goedmoedig, eeuwig optimistisch hoofdpersonage was Ted Lasso de perfecte serie om te lanceren op het hoogtepunt van de pandemie in augustus 2020. De comedyserie werd meteen een wereldwijde hit en Apple's meest bekeken originele serie ooit.

Naast de immense populariteit die Ted Lasso katapulteerde, ontving Ted Lasso 13 Emmy Awards tijdens de oorspronkelijke drie seizoenen, waaronder twee back-to-back Outstanding Comedy Series trofeeën en acteerzeges voor Sudeikis (2), Goldstein (2), die ook schrijver-producent van de serie is, en Waddingham.

In de finale van seizoen drie in mei 2023 zagen Keeley en Rebecca mogelijk een samenwerking aangaan voor een nieuwe onderneming, AFC Richmond Women's Team, waarbij alle hoofdpersonen een happy end kregen, inclusief Ted, die voor het laatst te zien was terwijl hij zijn zoon coachte op een voetbalveld in Kansas.
Vorige aflevering
So Long, Farewell
So Long, Farewell
03x12
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Ted Lasso