Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Ted vernieuwd met een tweede seizoen door Peacock

Peacock heeft Ted, de serie die voorafgaat aan de Ted-filmfranchise van Seth MacFarlane, een tweede seizoen gegeven.

Het eerste seizoen van Ted, die uit zeven afleveringen bestond en op 11 januari verscheen, werd aangekondigd als een evenementenserie. Het overweldigende kijkcijfersucces van Ted, dat de meest bekeken originele serie van Peacock tot nu toe werd en de nummer 1 originele streaming-comedyserie in de VS gedurende meer dan twee opeenvolgende maanden in de Nielsen-ranglijst, leidde natuurlijk tot een gesprek over een tweede seizoen.

Ted

Ondanks de uitstekende prestaties van Ted was de beslissing om de comedyserie te vernieuwen niet eenvoudig, omdat het hybride live-action/CGI-karakter van de serie het duur maakt om te produceren (volgens sommige schattingen ligt het budget in de buurt van $10 miljoen per aflevering), en het duurt ook lang om te maken.

Toch was het belangrijk voor Peacock om zijn grootste hit te behouden en vier maanden na de release van het eerste seizoen heeft de streamer een tweede seizoen besteld.

Ted speelt zich af in 1993 en komt van schrijver, regisseur, uitvoerend producent en showrunner MacFarlane. In Ted (MacFarlane) is het moment van roem voorbij. Hij woont nu weer thuis in Framingham, Massachusetts, met zijn beste vriend, de zestienjarige John Bennett (Max Burkholder), samen met Johns ouders, Matty en Susan (Scott Grimes en Alanna Ubach) en nicht Blaire (Giorgia Whigham). Ted heeft misschien een slechte invloed op John, maar uiteindelijk is hij een loyale vriend die altijd bereid is om zijn nek uit te steken voor vriendschap.

De serie is geproduceerd door UCP - een divisie van Universal Studio Group - MacFarlane's Fuzzy Door en MRC. Paul Corrigan en Brad Walsh zijn de schrijvers, uitvoerend producenten en co-showrunners. Erica Huggins, Alana Kleiman, Jason Clark en Aimee Carlson (Fuzzy Door Productions) zijn ook de uitvoerende producenten.

Naast het sterke kijkerspubliek van Ted in de VS, deed de serie het ook internationaal goed in Engelstalige gebieden. In het Verenigd Koninkrijk was het de grootste Amerikaanse comedy-opening op Sky in meer dan twintig jaar en in Australië was het Fox8's nummer 1 internationale seriepremière in de afgelopen twee jaar en de grootste Amerikaanse comedy-opening op streamingdienst Binge.

In Canada was het dit jaar de nummer 1 serie op Showcase, terwijl het tijdens het eerste seizoen de best bekeken serie was voor streaming op StackTV (VOD).
Vorige aflevering
He's Gotta Have It
He's Gotta Have It
01x07
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Ted