Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Disney+ cancelt Star Wars-serie The Acolyte na één seizoen

Lucasfilm heeft ervoor gekozen om niet door te gaan met een tweede seizoen van The Acolyte met Amandla Stenberg.

De bekendmaking van de beslissing komt meer dan een maand nadat het eerste seizoen van acht afleveringen van de serie van bedenker, regisseur, uitvoerend producent en showrunner Leslye Headland was afgelopen op Disney+.

Het nieuws is niet helemaal verrassend. The Acolyte deed het goed bij de critici, met 78% op Rotten Tomatoes, maar verdeelde Star Wars-fans, wat tot uiting kwam in de kijkcijfers.

The Acolyte

The Acolyte ging sterk van start toen het op 4 juni van start ging met twee afleveringen. Het genereerde 4,8 miljoen views op de eerste dag op de streamer en was daarmee de grootste première van series op Disney+ dit jaar.

Het aantal views steeg tot 11,1 miljoen wereldwijd na vijf dagen streamen. In overeenstemming met de gegevens van Disney debuteerde de serie in de week van de première op nummer 7 in de Nielsen Top 10 Originals-lijst (488 miljoen bekeken minuten) en steeg de week daarna naar nummer 6.

Maar The Acolyte kon het momentum niet vasthouden, zakte uit de Top 10 in de derde week en bleef weg voordat het terugkeerde op nummer 10 na de release van de finale (335 miljoen bekeken minuten, vermoedelijk het laagste voor een Star Wars serie finale).

Net als andere wereldwijde streamers Netflix en Prime Video, heeft Disney+ een hoge kijkcijferdrempel voor het vernieuwen van big-budget series die meer dan $100M per seizoen kosten om te maken.

Headland heeft in interviews onthuld dat ze haar ideeën voor een tweede seizoen heeft geopperd en heeft haar hoop op een vernieuwing gedeeld.

Lucasfilm's eerste - en tot nu toe meest succesvolle - Disney+ serie, The Mandalorian, gaat door en maakt de overstap naar speelfilms met het aankomende The Mandalorian & Grogu. Ahsoka, de serie die volgde op The Acolyte, is vernieuwd voor een tweede seizoen.

The Acolyte was een mysterie-thriller die kijkers meenam naar een melkwegstelsel vol schimmige geheimen en opkomende duistere krachten in de laatste dagen van het tijdperk van de Hoge Republiek. Een voormalige Padawan herenigt zich met haar Jedi Master om een reeks misdaden te onderzoeken, maar de krachten waarmee ze geconfronteerd worden zijn sinisterder dan ze ooit hadden verwacht.

Naast Stenberg bestond de cast uit Lee Jung-jae, Manny Jacinto, Jodie Turner-Smith, Dafne Keen, Rebecca Henderson, Charlie Barnett, Dean-Charles Chapman en Carrie-Anne Moss.
Vorige aflevering
The Acolyte
The Acolyte
01x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_DennisFT
20 aug 2024 16:08 -
Was te verwachten serie opzich is redelijk maar heeft niks met star wars te maken helaas had er meer van verwacht
Reageer
avatar_BlackBiker
20 aug 2024 17:52 -
Het lijkt bijna een wetmatigheid te worden dat als critici ergens mee weglopen, het publiek het links laat liggen. Ik heb al wel langer het idee dat critici vooral hun eigen eruditie en politiek correcte smaak willen ventileren en eigenlijk geen idee meer hebben wat "de gewone man" aanspreekt of leuk vindt.

En Disney krijgt nu misschien door dat als je maar lang genoeg melkt, de uier vanzelf droogvalt. Er is gewoon te veel content in te korte tijd. En veel is nog maar nauwelijks aan Star Wars te relateren. Wat Dennis hierboven al zegt. Hetzelfde kan overigens gezegd worden van de Star Trek franchise...
Reageer
avatar_TragicError
20 aug 2024 18:41 -
Star Wars is heeft altijd het beste gefunctioneerd met weinig films en heel veel boeken, comics, games en andere verhalende merchandise
Disney was misschien de enige en juiste organisatie om Star Wars te kopen in de rol van conservator, maar verhalend (entertainment gezien) slaan ze de plank nogal mis met deze franchise
Wat ik niet hoop is dat ze met Star Wars niet dezelfde route aan het bewandelen zijn als met de Muppets, indertijd ook gekocht om de franchise te bewaren en levend te houden, maar men weet eigenlijk niet hoe er mee om te gaan
Reageer
The Acolyte