Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Simone Kirby toegevoegd aan cast nieuwe serie The Buccaneers

Simone Kirby is de nieuwste casting die aan boord is wat betreft een serie-adaptatie van de roman The Buccaneers. De serie zal dezelfde titel krijgen.

Het historische drama van Apple TV+ is gebaseerd op Edith Whartons onvoltooide roman The Buccaneers. De schrijfster stierf in 1937 waardoor één jaar later haar roman in onvoltooide vorm verscheen. In 1993 echter, 35 jaar na Wharton's dood, werd de roman opnieuw uitgegeven, dit keer alsnog afgerond door de Amerikaanse schrijfster, vertaalster en criticus Marion Mainwaring.



Simone Kirby (foto) voegt zich bij Christina Hendricks (Mad Men), Kristine Froseth (The First Lady) en Alisha Boe (13 Reasons Why). Kirby zal de rol gaan spelen van Miss Laura Testvalley, de Engelse chaperonne van Amerikaanse meisjes. Ze is verantwoordelijk voor het uitnodigen van meisjes voor het debutantenseizoen in Londen. Ze lijkt eerst aardig en beminnelijk te zijn voordat het blijkt dat ze een geheim deelt met Conchita's (Boe) echtgenoot, Lord Richard (Josh Dylan, The End of the F***ing World), en manipuleert de uitnodiging.

Kirby speelde Dr. Mary Malone in het tweede seizoen van de BBC/HBO's fantasieserie His Dark Materials. Daarnaast heeft zij ook rollen gespeeld in onder meer Peaky Blinders, Silent Witness en The One.

The Buccaneers-adaptatie volgt een groep vrolijke jonge Amerikaanse meisjes die zich vol explosie een weg banen in het strak in het korset zittende Londense van de jaren 1870, hiermee een Anglo-Amerikaanse cultuurclash starten en een eeuwenlange traditie negeren.

De serie, die momenteel in productie is in Schotland, is afkomstig van Katherine Jakeways en wordt geregisseerd door BAFTA-winnares Susanna White.
Vorige aflevering
Wedding of the Season
Wedding of the Season
01x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Buccaneers