Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Cleaning Lady (US) vernieuwd met een vierde seizoen

Het was kantje boord, maar de laatste scriptserie van de vier grote omroepnetwerken heeft zijn lot leren kennen.

Fox heeft The Cleaning Lady (US), met Élodie Yung in de hoofdrol, een vernieuwing voor seizoen vier gegeven. Volgens bronnen is de order voor twaalf afleveringen.

The Cleaning Lady (US)

Hoewel verwacht, was de vernieuwing niet rechttoe rechtaan en gaat het gepaard met een verandering van showrunner. Het misdaaddrama, een coproductie van Warner Bros. Television en Fox Entertainment, moest dit seizoen de verhaallijn omgooien en aanpassen toen het te maken kreeg met het tragische verlies van de mannelijke hoofdrolspeler, Adan Canto, die overleed aan kanker.

De lineaire kijkcijfers voor The Cleaning Lady (US) - evenals die van Fox's andere dramaserie die dit seizoen nieuwe afleveringen uitzond, Alert: Missing Persons Unit - zijn met dubbele cijfers gedaald. Een stijging van +131% van Live + Same Day naar 3,6 miljoen multiplatformkijkers hielp The Cleaning Lady (US) het gat te dichten.

Bovendien wordt verwacht dat de financiën van The Cleaning Lady (US) aanzienlijk zullen verbeteren in seizoen vier zonder tekort en met sterke internationale inkomsten, waardoor het een lucratieve zakelijke propositie wordt voor het netwerk, dat coproduceert met hoofdstudio WBTV.

De onderhandelingen tussen Fox en WBTV over de vernieuwing gingen nog weken door, tot op de laatste dag voor de Fox Upfront-presentatie van afgelopen week. Bronnen melden dat het aantal afleveringen een van de laatste onopgeloste kwesties was, iets dat vaak de kop opsteekt nu de omroepnetwerken kosten proberen te besparen door minder afleveringen van hun series te bestellen, wat gevolgen heeft voor studio's omdat de praktijk de budgetten per aflevering verhoogt door slechtere afschrijvingspercentages.

Omdat The Cleaning Lady (US) zich op een kruispunt bevindt en na Canto's dood aan een opknapbeurt toe is, wordt er verwacht dat ze volgend seizoen een nieuwe creatieve richting zal inslaan. Miranda Kwok, die de serie ontwikkelde, en Jeannine Renshaw, die beiden als showrunners en uitvoerend producenten voor seizoen drie fungeerden, zullen in die hoedanigheid niet terugkeren. Er wordt gezocht naar een nieuwe showrunner om het duo op te volgen, die de complexiteit van de productie navigeerden in moeilijke tijden voor de serie - en de industrie, die net een dubbele staking achter de rug heeft.

Kwok, die in seizoen vier een rol als uitvoerend adviseur zal krijgen bij The Cleaning Lady (US), zal zich nu richten op haar ontwikkeling bij Warner Bros. Television, waaronder een project met Berlanti Productions.

The Cleaning Lady (US), geprezen vanwege de diverse cast als het eerste Zuidoost-Aziatische drama, draait om Thony De La Rosa (Yung), een Cambodjaans-Filipijnse voormalige chirurg die samen met haar schoonzus Fiona (Martha Millan) de kost verdient als schoonmaakster. Nadat ze getuige is geweest van een moord krijgt Thony een baan aangeboden als schoonmaakster en als arts binnen een criminele organisatie die goed genoeg zou kunnen betalen om haar zoon en haar familie te helpen.

In het huidige derde seizoen is de inzet voor Thony hoger en intenser dan ooit, van het verlies van haar beschermer Arman (Canto) tot Thony's pogingen om Fiona (Milan) terug te brengen naar de VS nadat ze was uitgezet naar de Filippijnen.

Eva De Dominici, Kate Del Castillo, Santiago Cabrera, Sean Lew, Faith Bryant en Sebastien & Valentino LaSalle spelen ook hoofdrollen in de serie, gebaseerd op een Argentijns format.

Seizoen drie, waarvan de twee uur durende finale op dinsdag 21 mei wordt uitgezonden, wordt geproduceerd door Kwok, Renshaw, Rose Marie Vega en Paola Suarez. Shay Mitchell en David Dean Portelli zijn uitvoerend adviseurs.

Fox heeft drie nieuwe dramaseries gepland voor volgend seizoen. Twee daarvan, het door John Wells geproduceerde Rescue: HI-Surf en het medische drama Doc, met Molly Parker in de hoofdrol, zijn uitgesteld door de stakingen. De derde nieuwkomer, de Canadese coproductie Murder in a Small Town, maakt deel uit van Fox' internationale contentinitiatief.

Daarnaast zijn er twee dramaseries waarvan verwacht werd dat ze in 2023-24 een nieuw seizoen zouden uitbrengen, maar dat niet deden, grotendeels door stakingen gerelateerde vertragingen, 9-1-1: Lone Star en Accused (US).
Vorige aflevering
House of Cards
House of Cards
03x12
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Cleaning Lady (US)