Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Netflix geeft trailer eerste deel van zesde seizoen The Crown vrij

Netflix heeft de officiële trailer vrijgegeven voor deel 1 van het zesde en laatste seizoen van The Crown, het einde van de koninklijke saga die sinds 2016 in de ether is.

“Begrijp niet echt hoe ik hier terecht ben gekomen”, is een peinzende Diana (Elizabeth Debicki, The Night Manager) te horen in een voice-over aan het begin van de trailer. “Rondrennend…. en mezelf daarbij vernietigend. Ik geloof dat dit het verhaal van mijn hele leven is.”

De eerste vier afleveringen volgen de bloeiende relatie tussen prinses Diana (Debicki) en Dodi Fayed (Khalid Abdalla) voordat een noodlottige autorit hen beiden het leven kostte. De trailer volgt hun groeiende relatie die leidde tot de noodlottige crash en de nasleep van shock en verdriet in het Palace en wereldwijd.

Volgens de beschrijving van Netflix: Tijdens hun eerste zomer als gescheiden stel delen Prins Charles en Prinses Diana heel verschillende vakanties met hun zoons. Diana wordt het hof gemaakt door de Fayeds in Zuid-Frankrijk, waardoor de jonge prinsen kunnen proeven van luxe jachten, videogames en filmavonden. Charles houdt vast aan de traditie in Balmoral. De vergelijkingen spelen zich af in de pers, aangewakkerd door een fervente paparazzi, en een deel van het koninklijke persteam.

Terwijl het jachtleven en de constante media-aandacht zijn aantrekkingskracht verliezen, verlangt Diana ernaar terug te keren om haar jongens te zien, die terug zijn in Balmoral. Een omleiding naar Parijs zorgt ervoor dat de zaken tot een hoogtepunt komen – tegen de achtergrond van een geïntensiveerde en agressieve media-achtervolging.

Na het nieuws over het dodelijke auto-ongeluk van Diana en Dodi wordt de koningin overrompeld door een enorme stroom van publiek verdriet. Terwijl schokgolven door het paleis weergalmen, verwerkt Al Fayed ook het verlies van zijn geliefde zoon. In de hoop dat het nieuws hem en de koninklijke familie samen zal brengen in gedeeld verdriet; in plaats daarvan merkt hij dat hij steeds meer gemeden wordt.

De cast van seizoen 6 bestaat uit Imelda Staunton als koningin Elizabeth II, Jonathan Pryce als prins Philip, Lesley Manville als prinses Margaret, Dominic West als prins Charles, Elizabeth Debicki als prinses Diana, Claudia Harrison als prinses Anne, Olivia Williams als Camilla Parker Bowles, Bertie Carvel als Tony Blair, Salim Daw als Mohamed Al Fayed en Khalid Abdalla als Dodi Fayed.

Deel 1 van seizoen 6 van The Crown gaat op 16 november in première op Netflix, gevolgd door deel 2 op 14 december. Bekijk de trailer hieronder.
Video on youtube
Vorige aflevering
Sleep, Dearie Sleep
Sleep, Dearie Sleep
06x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Crown