Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Helgoned geeft "The Diplomat (US) - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door Helgoned op 18 juni 2023.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

The Diplomat (US) - Seizoen 1

Netflix serie The Diplomat (US) met Keri Russell is een echte aanrader.

The Diplomat (US) gaat over Kate Wyler (Keri Russell, The Americans) een ervaren Amerikaanse diplomate die in plaats van richting Afghanistan naar London wordt gestuurd als beoogd ambassadeur voor de Verenigde Staten aldaar. Haar echtgenoot Hal Wyler (Rufus Sewell, The Man in the High Castle) is een voormalig diplomaat met een groot netwerk die de carrière stap richting Engeland van harte ondersteunt.

The Diplomat (US)
© Netflix


Hal Wyler weet dat zijn vrouw als topkandidate voor de positie van vicepresident geldt en dat het ambassadeurschap de grote test voor haar zal zijn. Er is een Brits vliegdekschip aangevallen in de Perzische golf, waarbij meer dan veertig mariniers zijn overleden. Iran geldt als grootste verdachte van deze aanval en dat leidt logischerwijze tot grote spanningen in het Midden Oosten.

In de regeringsgebouwen in London leidt het ook tot grote spanningen. De Britse premier Nicol Trowbridge (Rory Kinnear, Penny Dreadful) zet zijn populariteit explosief stijgen naarmate hij zich steeds dreigender uitlaat tegenover Iran. Maar samen met de Britse staatssecretaris van buitenlandse zaken Austin Dennison (David Gyasi, Carnival Row) gaat Kate Wyler steeds meer twijfelen aan het feit dat Iran achter de aanval zit.

The Diplomat (US)
© Netflix


Ondertussen speelt Hal Wyler zijn eigen spel, waarbij ook steeds meer te weten komen over de fascinerende relatie tussen de beide Wylers. En dat allemaal tegen de achtergrond van de intriges binnen de muren van het witte huis, waarbij president William Rayburn (Michael McKean, Better Call Saul) met de nodige humor vaak gewoon zijn zin doordramt.

Gelukkig werd al snel duidelijk dat er een tweede seizoen van The Diplomat komt.

De serie bestaat uit acht afleveringen van wisselende speelduur. Elke aflevering eindigt met een sterke cliffhanger, waarbij het spannende open einde van de achtste aflevering de meest intrigerende is. Gelukkig werd al snel duidelijk dat er een tweede seizoen van The Diplomat komt. De serie gaat dan wel om een diplomatenechtpaar, de serie bestaat gelukkig niet alleen om lobbyen, netwerken en vergaderen.

The Diplomat is een sterke serie, de afleveringen kennen goede verhaallijnen met diverse plotwendingen. Het acteerwerk is sterk en er is genoeg spanning om meteen de volgende aflevering te willen kijken. Ik vond de eerste aflevering eerst wat wennen, beginnend met actie maar daarna vooral veel achtergrondverhalen. Door het sterke tweede gedeelte en de verrassende en spannende slotscène van ‘The Cinderella Thing’ wordt je als kijker echter meteen in de serie getrokken, waarbij het verhaal mij niet meer losliet.

De wisselwerking tussen de beide hoofdrolspelers is erg goed en Keri Russell laat net als in The Americans weer blijken dat zij een formidabele actrice is. Het zal ongetwijfeld toch weer anders uitpakken dan je als kijker vermoedt op basis van de slotaflevering. The Diplomat is een echte aanrader en ik kan niet wachten op het tweede seizoen.
Video on youtube
Volg The Diplomat (US)
Vorige aflevering
The James Bond Clause
The James Bond Clause
01x08
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Diplomat (US)