Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

The Equalizer vernieuwd met een vijfde seizoen

CBS heeft een vijfde seizoen van het drama The Equalizer voor 2024-25 vastgelegd.

De vertraging van de vernieuwing, die wel al verwacht werd, had te maken met het feit dat de hoofdstudio Universal Television onderhandelde over een deal met hoofdrolspeelster/uitvoerend producent Queen Latifah. Deze onderhandelingen zijn onlangs afgerond, waardoor de weg vrij is voor een vernieuwing.

The Equalizer

Tot nu toe waren de seizoenen van The Equalizer beperkt tot 18 afleveringen, iets waar toptalent vaak om vraagt als het tekent voor een dramaserie. Tijdens de onderhandelingen met Queen Latifah werd geprobeerd om het aantal te verhogen naar 20 afleveringen of meer, maar bronnen melden dat seizoen vijf weer uit 18 afleveringen zal bestaan.

Na de vernieuwing van Elsbeth en het cancelen van So Help Me Todd en CSI: Vegas vorige week, blijft NCIS: Hawaii de enige scriptserie van CBS in onzekerheid. Alle andere comedyseries en drama's van CBS zijn al opgepikt voor het volgende seizoen, inclusief de veteraan Blue Bloods, die in de herfst met acht afleveringen zal eindigen.

De toekomst van NCIS: Hawaii is naar verluidt het onderwerp van zware zakelijke gesprekken, maar is met een gedeeltelijk seizoen vier van 13 of minder afleveringen nog steeds een mogelijkheid. Het zou een laatste hoofdstuk kunnen zijn voor de serie, de eerste aflevering in de NCIS-franchise met een vrouwelijke hoofdrolspeler.

The Equalizer heeft goed gepresteerd voor CBS en staat momenteel op de achtste plaats van meest bekeken niet-sportprogramma's, met gemiddeld 7,89 miljoen lineaire kijkers (volgens de meest recente Nielsen-gegevens) en meer dan 10 miljoen kijkers in Live+35 multiplatformkijkers. Het is ook het nummer 1 entertainmentprogramma onder Afro-Amerikanen.

"The Equalizer, geleid door de onvergelijkbare Queen Latifah, heeft alle beste elementen van een krachtig drama," zegt Amy Reisenbach, president van CBS Entertainment. "De serie zit vol spanning, heldendom, hoge inzet en formidabele personages waar ons publiek achter staat. We kijken uit naar weer een dynamisch seizoen."

The Equalizer wordt mede geproduceerd door CBS Studios en is een van de vier dramaseries die Universal Television, onderdeel van Universal Studio Group, maakt voor CBS, samen met de drie FBI's, die onlangs ook allemaal zijn vernieuwd, het vlaggenschip voor drie seizoenen.

In The Equalizer, een hervertelling van de klassieke serie, speelt Queen Latifah de hoofdrol als Robyn McCall, een raadselachtige vrouw met een mysterieuze achtergrond die haar uitgebreide vaardigheden als voormalig CIA-agent gebruikt om mensen te helpen die nergens anders terecht kunnen.

Lorraine Toussaint, Tory Kittles, Adam Goldberg, Liza Lapira en Laya DeLeon Hayes spelen ook mee.

Andrew Marlowe, Terri Edda Miller, co-showrunners Joseph C. Wilson en Adam Glass, Dana Owens (Queen Latifah), John Davis, John Fox, Debra Martin Chase, Richard Lindheim (co-creator van de originele serie), Shakim Compere, Joseph C. Wilson en Loretha Jones zijn de uitvoerende producenten.

The Equalizer wordt uitgezonden op CBS en is beschikbaar om live en on-demand te streamen op Paramount+/SkyShowtime.
Vorige aflevering
Shattered
Shattered
04x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Ram1971
22 Mei 2024 01:14 -
Seizoen heeft maar 10 Afleveringen en niet meer zoals nu wordt aangegeven in jullie app.
Reageer
The Equalizer