Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Amazon neemt The Expanse over van Syfy

The Expanse is een Amerikaanse sciencefictionserie van de zender Syfy. Het derde seizoen is daar momenteel bezig en loopt tot begin juli.

Daarna dreigde er geen vervolg te komen. The Expanse speelt zich tweehonderd jaar in de toekomst af. De serie volgt de zaak van een vermiste jonge vrouw, die een geharde detective en een foute scheepskapitein samen brengt in een race door het zonnestelsel om het grootste complot in de geschiedenis van de mens te ontrafelen.

Alcon Television Group, die The Expanse volledig financiert en produceert, was geruime tijd in gesprek met Amazon om te bekijken of seizoen vier daar kan worden ondergebracht. Jeff Bezos, de baas van Amazon, heeft vrijdagavond in Los Angeles het verlossende woord gesproken en bekend gemaakt dat The Expanse inderdaad een vierde seizoen krijgt bij Amazon.

Fans van de serie hebben zich enorm ingespannen om een vervolg te krijgen, sinds Syfy besloot de serie niet te vernieuwen. Er werd een petitie opgesteld, die ruim 138.000 handtekeningen heeft opgeleverd. Een vliegtuig met een #Save The Expanse-banner vloog boven het hoofdkwartier van Amazon om voor een vervolg te pleiten.


De gesprekken duurden zo lang vanwege de complexe video on demand-rechten. Amazon bezit nu de Noord-Amerikaanse SVOD-rechten voor The Expanse, terwijl Netflix de serie wereldwijd buiten Noord-Amerika aanbiedt. Syfy had alleen rechten voor de eerste vertoning van afleveringen op kabelnetwerken in de VS.

Video on youtube
Vorige aflevering
Babylon's Ashes
Babylon's Ashes
06x06
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_Xtro
30 Mei 2018 00:18 -
Ik heb de petitie ook getekend. Enorm goede scifi serie.
Reageer
avatar_bertklijn
04 jun 2018 01:17 -
Ben enorm blij dat de serie doorgaat.
Had echt enorm zonde geweest als die zou stoppen terwijl hij zo goed en veelzijdig is.
Hoop dat we de serie wel tot een finale kunnen krijgen. Als seizoen 4 het laatste zou zijn en er is geen slot dan heb je uiteindelijk niets meer aan de serie en is de herkijk waarde direct tot 0 gezakt en zal hij ook niet verkopen meer op BluRay of DVD.
Duimen dus maar..
Reageer
avatar_187bigmeat
29 jun 2018 04:07 -
Ik wou dat ik van de petitie wist had zeker getekend. Deze serie is echt spannend. Ik hoop dat het nieuwe seizoen ook weer zo goed wordt. Hopelijk geven ze het geen open einde ik haat open eindes.
Reageer
The Expanse