Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix vernieuwt The Gentlemen met een tweede seizoen

Netflix vernieuwt The Gentlemen met een tweede seizoen

Netflix heeft Guy Ritchie's serie The Gentlemen vernieuwd met een tweede seizoen.
Hoofdrolspelers Theo James, Kaya Scodelario en Daniel Ings komen terug om hun rollen opnieuw te spelen in het tweede seizoen van acht afleveringen van de succesvolle serie, die Ritchie maakte op basis van zijn gelijknamige film uit 2019 en die wordt geproduceerd door Miramax Television.

The Gentlemen

Ritchie, die een Emmy-nominatie kreeg voor zijn regiewerk in het eerste seizoen, zal terugkeren om te regisseren. Hij schrijft opnieuw samen met Matthew Read.

The Gentlemen was meteen een groot succes toen het in maart werd uitgebracht door Netflix. Het stond 10 weken in de Top 10 voor Engelstalige series, waarvan de eerste drie op #1.

De gesprekken over nog een seizoen begonnen meteen en James sloot in juni een deal om terug te keren. In april legde hij uit waarom een vernieuwing van de serie niet vanzelfsprekend was.

"Het werd niet echt besproken," zei hij over een mogelijk tweede seizoen. "Ik denk dat het een lastig proces zou worden met ons allemaal en Guy. Maar ik denk ook dat je met een serie als deze, als je er meer van wilt maken, met een echt interessant concept voor seizoen twee moet komen. Want hoeveel we er ook van genoten hebben en hoe leuk het ook was, het heeft een verhalende aandrijving nodig."

Het eerste seizoen van de serie speelt zich af in de wereld van Ritchie's gelijknamige Miramax-film uit 2019 en draait om Eddie Horniman (James) die onverwacht het grote landgoed van zijn vader erft - om vervolgens te ontdekken dat het deel uitmaakt van een cannabisimperium. Bovendien willen een heleboel ongure figuren uit de criminele onderwereld van Groot-Brittannië een graantje meepikken van de operatie.

Vastbesloten om zijn familie uit hun klauwen te bevrijden, probeert Eddie de gangsters in hun eigen spel te spelen. Naarmate hij echter de wereld van de criminaliteit wordt ingezogen, begint hij de smaak te pakken te krijgen, met een onverwachte bondgenoot in de verfijnde maar meedogenloze Susie Glass (Scodelario).

Moonage Pictures uit het Verenigd Koninkrijk produceert voor Netflix en Miramax Television, met Ritchie; Will Gould, Read en Frith Tiplady voor Moonage Pictures; Helwig voor Miramax Television. Ivan Atkinson produceert ook.

In een gesprek bij de lancering van het eerste seizoen gaf Helwig aan dat The Gentlemen-serie bij succes "een soort universum zou kunnen voortbrengen, een Guy Ritchie-wereld," dat mogelijk zou kunnen leiden tot nog een film.

De opnames voor seizoen twee beginnen volgend jaar.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Futsudo
maandag 19 augustus, 16:19
Leuk dat er nog een vervolg komt want ik heb me wel kostelijk vermaakt met het eerste seizoen.
3
Log in om een reactie achter te laten