Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Tweede seizoen voor The Gilded Age

The Gilded Age komt terug voor een tweede ronde. HBO heeft het geprezen historische drama van de maker van Downton Abbey, Julian Fellowes, vernieuwd met een tweede seizoen.

De première van de serie op 24 januari was HBO's beste maandagavonddebuut sinds de serie Chernobyl.

De dramaserie van negen afleveringen heeft een cast met Carrie Coon, Morgan Spector, Louisa Jacobson, Denée Benton, Taissa Farmiga, Blake Ritson, Simon Jones, Harry Richardson, Thomas Cocquerel, Jack Gilpin, met Cynthia Nixon en Christine Baranski. De finale van seizoen één wordt op 21 maart uitgezonden.

De serie, een coproductie tussen HBO en Universal Television, is een episch drama dat de miljonairs van New York City vanaf 1882 volgt.

De serie begint in 1882 met de jonge Marian Brook (Louisa Jacobson) die na de dood van haar vader van het platteland van Pennsylvania naar New York City verhuist om bij haar door en door oude geldtantes Agnes van Rhijn (Christine Baranski) en Ada Brook (Cynthia Nixon) te gaan wonen. Vergezeld door Peggy Scott (Denée Benton), een aspirant-schrijver die op zoek is naar een nieuwe start, raakt Marian per ongeluk verstrikt in een sociale oorlog tussen één van haar tantes, een telg van het oude geld, en haar ontzagwekkend rijke buren, een meedogenloze spoorwegmagnaat en zijn ambitieuze vrouw, George (Morgan Spector) en Bertha Russell (Carrie Coon). Zal Marian, blootgesteld aan een wereld op de rand van de moderne tijd, de gevestigde regels van de samenleving volgen, of haar eigen pad bewandelen?

De cast bestaat verder uit onder andere Ben Ahlers, Michael Cerveris, Kelley Curran, Claybourne Elder, Linda Emond, Katie Finneran, Amy Forsyth, Michel Gill, Ward Horton, Bill Irwin, Sullivan Jones, Celia Keenan-Bolger, Nathan Lane, Audra McDonald, Debra Monk, Donna Murphy, Kristine Nielsen, Kelli O'Hara, Patrick Page, Taylor Richardson, Douglas Sills, John Douglas Thompson, Jeanne Tripplehorn en Erin Wilhelmi.

"Julian Fellowes en de hele Gilded Age- familie hebben ons diep geboeid met hun verhaal over de extravagantie van New York City aan het einde van de 19e eeuw", zegt Francesca Orsi, Executive Vice President, HBO Programming. "Samen met onze partners bij Universal Television kunnen we niet trotser zijn om met dit buitengewoon getalenteerde team aan seizoen twee te beginnen."

Erin Underhill, President, Universal Television zei: “Het eerste seizoen van The Gilded Age is het begin van een episch verhaal dat een fascinerende wereld vol intrigerende personages introduceerde. De reikwijdte van Julian's visie is ambitieus en we zijn verheugd om de diepten van dit fascinerende tijdperk met HBO te blijven verkennen."

The Gilded Age is gemaakt, geschreven en geproduceerd door Fellowes, met Gareth Neame en David Crockett ook als uitvoerend producent. Michael Engler en Salli Richardson-Whitfield zijn regisseurs en executive producers met Sonja Warfield als schrijver en co-exec producer.
Video on youtube
Vorige aflevering
In Terms of Winning and Losing
In Terms of Winning and Losing
02x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Gilded Age