Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

The Gilded Age door HBO vernieuwd met een derde seizoen

HBO heeft het periodieke drama The Gilded Age van Julian Fellowes vernieuwd met een derde seizoen.

De vernieuwing komt slechts kort na de finale van 17 december en volgt op solide kijkcijfers voor seizoen twee van het periodieke drama. De totale kijkcijfers voor de premièreavond van het seizoen stegen zes weken op rij, met als hoogtepunt de finale van seizoen twee op 17 december, volgens HBO.

The Gilded Age

"We zijn zo trots op wat Julian Fellowes en The Gilded Age familie hebben bereikt, zei Francesca Orsi, EVP, HBO Programming, Hoofd HBO Drama Series and Films. "Van de kostuums tot het productieontwerp en de optredens, de serie heeft week na week zoveel mensen weten te boeien. Samen met onze partners bij Universal Television vinden we het geweldig om dit grootse verhaal voort te zetten met een derde seizoen."

Met zijn sterke prestaties en een Production Design Emmy die het eerste seizoen won, doorstond The Gilded Age een zware test om een vernieuwing te verdienen.

In mei vertelde Orsi dat het netwerk "gesprekken voerde over het kijkerspubliek in verhouding tot het budget" terwijl het verschillende series "evalueerde", waaronder de tweede seizoenen voor Perry Mason (2020), Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty en The Gilded Age. "Elke serie moet zijn werk doen, gezien het prijskaartje dat we eraan hangen, en er is een kijkcijfercomponent, er is een kritisch responselement en natuurlijk de buzz van een serie", zei ze toen. "Het zijn deze elementen die we altijd in gedachten houden en bespreken met betrekking tot het al dan niet doorgaan van een serie."

Perry Mason (2020) en Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty werden vervolgens elk na twee seizoenen gecanceld. The Gilded Age overtrof beiden aanzienlijk in kijkcijfers en behoort tot de best bekeken series voor HBO.

Seizoen twee van The Gilded Age begint op paasochtend 1883, met het nieuws dat Bertha Russell's bod voor een box bij de Academy of Music is afgewezen. In de acht afleveringen van het seizoen zien we hoe Bertha Mrs. Astor en het oude systeem uitdaagt en probeert om niet alleen voet aan de grond te krijgen in de maatschappij, maar er mogelijk een leidende rol in te spelen.

George Russell gaat zijn eigen strijd aan met een groeiende vakbond in zijn staalfabriek in Pittsburgh. In Brook House vervolgt Marian haar reis om haar weg te vinden in de wereld door in het geheim les te geven op een meisjesschool, terwijl Ada tot ieders verrassing een nieuwe verkering begint. Natuurlijk vindt Agnes dat allemaal maar niets. In Brooklyn begint de familie Scott te herstellen van een schokkende ontdekking en Peggy boort haar activistische geest aan door haar werk met T. Thomas Fortune bij de New York Globe.

De cast van seizoen twee bestaat uit Carrie Coon, Christine Baranski, Cynthia Nixon, Morgan Spector, Louisa Jacobson, Denée Benton, Ben Ahlers, Michael Cerveris, Kelley Curran, Taissa Farmiga, Jack Gilpin, Simon Jones, Sullivan Jones, Celia Keenan-Bolger, Debra Monk, Donna Murphy, Kristine Nielsen, Kelli O'Hara, Patrick Page, Harry Richardson, Taylor Richardson, Blake Ritson, Douglas Sills, Erin Wilhelmi, Nathan Lane, Audra McDonald, John Douglas Thompson, Ashlie Atkinson, Laura Benanti, Nicole Brydon Bloom, Christopher Denham, David Furr, Ward Horton, Matilda Lawler en Robert Sean Leonard.

Fellowes is de bedenker, schrijver en uitvoerend producent. Gareth Neame produceert samen met David Crockett, die regisseert. Michael Engler, Bob Greenblatt en Salli Richardson-Whitfield voeren de productie uit. Sonja Warfield is schrijver/uitvoerend producent. The Gilded Age is een coproductie van HBO en Universal Television, een divisie van Universal Studio Group.

"Er is nog veel meer te vertellen met The Gilded Age. We zijn verheugd dat HBO de fans nog een seizoen geeft van Julian Fellowes' ongelooflijke verhalen", zegt Erin Underhill, President van Universal Television. "De cast en crew hebben zoveel van hun hart en ziel in de laatste twee seizoenen gestopt, en we zijn zo trots dat al dit harde werk zich uitbetaalt met nog een seizoen... wat er daarna komt wil je niet missen!"
Video on youtube
Vorige aflevering
In Terms of Winning and Losing
In Terms of Winning and Losing
02x08
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Gilded Age