Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
The Good Doctor eindigt met het zevende seizoen

The Good Doctor eindigt met het zevende seizoen

Het komende zevende seizoen van ABC's The Good Doctor met Freddie Highmore wordt het laatste hoofdstuk van het medische drama.
The Good Doctor, van Sony Pictures Television en ABC Signature, is het tweede langlopende ABC-drama dat dit seizoen ten einde komt, samen met Station 19, en de nieuwste serie die in première ging tijdens het seizoen 2017-2018 om af te sluiten met het komende zevende seizoen, samen met Station 19 en CBS' Young Sheldon, S.W.A.T. (2017) en Seal Team.

The Good Doctor

The Good Doctor, een van de ankers van ABC's series op de maandagavond, was vorig seizoen de nummer 1 amusementsserie in het 22.00 uur tijdsslot onder 18-49 volwassenen. Na zes seizoenen in het maandagse 22.00 uur tijdsslot, verhuist de serie onder leiding van showrunners Liz Friedman en David Shore - de laatste creëerde de serie op basis van een Koreaans format - naar dinsdag om 22.00 uur.

"Dankzij de creatieve leiding van David Shore en Liz Friedman en verankerd door de prestatie van Freddie Highmore, heeft The Good Doctor het publiek geboeid, dat zich diep verbonden heeft met Dr. Shaun Murphy en het personeel van het San Jose St. Bonaventure Hospital," zei Craig Erwich, president, Disney Television Group. "Terwijl we ons voorbereiden om dit geliefde verhaal te beëindigen, kunnen woorden onze dankbaarheid niet uitdrukken voor de ongelooflijke cast, crew en onze partners bij Sony en ABC Signature voor de blijvende impact die ze hebben gemaakt."

Het uitgangspunt van The Good Doctor is veel meer dan een typisch medisch drama en zet het centrale personage, de autistische jonge arts Shaun Murphy, in de schijnwerpers. Het vinden van de juiste acteur voor de rol was dus een doorslaggevende beslissing voor het succes van de serie.

Het binnenhalen van Highmore was zo belangrijk voor de producenten dat ze akkoord gingen met zijn voorwaarde van verkorte seizoenen van 18 afleveringen. The Good Doctor produceerde uiteindelijk ook een paar seizoenen van 20-22 afleveringen. Het door de staking getroffen zevende en laatste seizoen zal uit tien afleveringen bestaan.

Samen met Richard Schiff, die Shaun's mentor Dr. Grassman speelt, is Highmore het enige lid van de cast van The Good Doctor die de hele zeven seizoenen in de serie heeft gespeeld. De productie van seizoen zeven is momenteel aan de gang in Vancouver met Shore Z Prods. Erin Gunn produceert samen met Shore, Friedman en Highmore.

"Dr. Shaun Murphy spelen was een enorm voorrecht en een van de meest opmerkelijke en lonende ervaringen van mijn leven," zei Highmore. "Ik zal David, Liz en Erin altijd dankbaar zijn, evenals de enorm getalenteerde - en lieve - cast, schrijvers en crew die deze serie mogelijk hebben gemaakt. Diep geven is wat ons hier heeft gebracht. Dank aan Sony en ABC, en aan iedereen die thuis heeft meegekeken. Met liefde vanuit Vancouver... tequila, stat!"

Al zes seizoenen lang navigeert The Good Doctor door de complexe wereld van Dr. Shaun Murphy en de obstakels, triomfen en mijlpalen waarmee zijn personage en zijn collega's te maken krijgen in een snelle medische wereld.

Naast Highmore en Schiff bestaat de hoofdcast van seizoen zeven uit Fiona Gubelmann als Dr. Morgan Reznick, Will Yun Lee als Dr. Alex Park, Christina Chang als Dr. Audrey Lim, Paige Spara als Lea Dilallo, Bria Samoné Henderson als Dr. Jordan Allen en Noah Galvin als Dr. Asher Wolke.

Daarnaast is origineel castlid Chuku Modu, die halverwege het vorige seizoen terugkeerde en zijn rol als Dr. Jared Kalu weer op zich nam, gepromoveerd tot vaste gastrolspeler.

Er zullen waarschijnlijk nog andere Good Doctor-fanfavorieten hun opwachting maken in het laatste hoofdstuk van de serie.

"The Good Doctor is een unieke kans geweest, maar het is tijd om afscheid te nemen," zeiden Shore, Friedman en Gunn. "We zijn ongelooflijk trots op het werk dat we hebben gedaan en de boodschap waar we deel van hebben mogen uitmaken. We kijken ernaar uit om onze fantastische fans, de werkelijk buitengewone Freddie Highmore, de rest van onze getalenteerde acteurs (en vrienden) en de beste crew in de business het einde van de serie te geven dat jullie allemaal verdienen. Dank je, Sony, dank je, ABC, dank je allemaal."

Dit betekent het einde van de The Good Doctor-franchise, aangezien ABC er onlangs voor koos om niet door te gaan met de voorgestelde spin-off, The Good Lawyer, die vorig seizoen werd geïntroduceerd als een backdoor pilot-aflevering van het medische drama.

The Good Doctor wordt geproduceerd door Sony Pictures Television en ABC Signature, een onderdeel van Disney Television Studios. Daniel Dae Kim, Thomas L. Moran, David Hoselton, Peter Blake, Jessica Grasl, Garrett Lerner, Mike Listo, Shawn Williamson, David Kim en Sebastian Lee zijn ook de uitvoerende producenten.

Hieronder kun je een poster en een promo bekijken voor het laatste seizoen, dat dinsdag 20 februari van start gaat

14624 The Good Doctor s7 poster
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

lelystadse
12 januari 2024, 19:40
Zo jammer na New Amsterdam no ook The good doctor
1
Log in om een reactie achter te laten