Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Hulu cancelt historische comedyserie The Great na drie seizoenen

Oké, deze doet pijn. Hulu heeft fanfavoriet The Great na drie seizoenen gecanceld.

In de serie speelden Elle Fanning en Nicholas Hoult de hoofdrollen. The Great, gemaakt, geschreven en geproduceerd door Tony McNamara, vond het historische drama opnieuw uit door het leven van Catharina de Grote, de Russische keizerin van 1762 tot 1796, te herzien. Het portretteerde een iconisch personage en haar plaats in de geschiedenis door een uniek prisma.

Het derde seizoen verscheen op 12 mei en draaide om Catherine (Fanning) en Nicholas (Hoult) die aan hun huwelijk werkten.

The Great

Het is onduidelijk wat de streamer heeft doen besluiten om de komedie, die sinds de lancering in 2020 positieve recensies en zeven Emmy-nominaties kreeg, te cancelen. Het won een Emmy voor Outstanding Period Costumes in 2022, hetzelfde jaar dat Fanning en Hoult hun eerste nominaties verdienden voor de populaire serie. Fanning kreeg ook tal van andere onderscheidingen voor haar optreden als Catherine, waaronder een SAG, een Critics Choice, een Independent Spirit Award en twee Golden Globe nominaties.

Een woordvoerder van Hulu weigerde commentaar.

The Great had ook Phoebe Fox, Adam Godley, Gwilym Lee, Charity Wakefield, Douglas Hodge, Sacha Dhawan, Bayo Gbadamosi en Belinda Bromilow in de hoofdrollen. Verschillende belangrijke personages werden gedood in het derde seizoen, dat de meeste lof kreeg in vergelijking met de vorige twee seizoenen.

De finale van seizoen drie was niet echt een cliffhanger, want het eindigt met Catherine die een enorme groei als heerser laat zien (met een nieuw kapsel). Ze danst ook op AC/DC.

Naast McNamara is The Great ook geproduceerd door Fanning, Hoult, Marian Macgowan, Mark Winemaker, Brittany Kahan Ward, Doug Mankoff en Andrew Spaulding van Echo Lake, Ron West en Josh Kesselman van Thruline. Het project wordt geproduceerd door Civic Center Media in samenwerking met MRC Television.
Video on youtube
Vorige aflevering
Once Upon a Time
Once Upon a Time
03x10
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_merase
14 sep 2023 08:58 -
Dit is inderdaad pijnlijk nieuws, het cancelen van deze hilarische serie.
Reageer
The Great