Leuk?
7
5
Bekijk stemmen

Tweede seizoen van The Last of Us verschijnt pas in 2025

The Last of Us gaat begin volgend jaar in productie voor het tweede seizoen met het oog op een lancering in 2025. HBO-baas Casey Bloys onthulde het nieuws tijdens een evenement in New York.

The Last of Us werd in januari vernieuwd nadat het na House of the Dragon de grootste première had gescoord sinds de lancering van Boardwalk Empire in 2010. De serie is afkomstig van Chernobyl-bedenker Craig Mazin en Neil Druckmann.

The Last of Us is gebaseerd op de videogame van Naughty Dog en speelt zich af twintig jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel, gespeeld door Pedro Pascal, een geharde overlever, wordt ingehuurd om Ellie (Bella Ramsey), een veertienarig meisje, uit een onderdrukkende quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus wordt al snel een brute en hartverscheurende reis als ze beiden de VS moeten doorkruisen en op elkaar zijn aangewezen om te overleven.

The Last of Us

Naast Pascal en Ramsey spelen in het eerste seizoen ook Gabriel Luna, Anna Torv, Nico Parker, Murray Bartlett, Nick Offerman, Melanie Lynskey, Storm Reid, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Lamar Johnson, Keivonn Woodard, Graham Greene, Elaine Miles, Ashley Johnson en Troy Baker.

The Last of Us is geschreven en geproduceerd door Mazin en Druckmann. De serie is een coproductie met Sony Pictures Television en wordt geproduceerd door Carolyn Strauss, Evan Wells, Asad Qizilbash, Carter Swan en Rose Lam. De productiemaatschappijen zijn PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint en Naughty Dog.

The Last of Us co-bedenker/uitvoerend producent Craig Mazin vertelde eerder deze zomer dat ze voor de staking al wat werk gedaan konden krijgen en dat de eerste aflevering al geschreven was.

"We kwamen eigenlijk best ver, we waren goed bezig," zei Mazin. "Neil en ik hadden zitten praten met Halley Gross, die ook aan de tweede game heeft gewerkt als schrijver, en Bo Shim, de nieuwe schrijver die bij ons in het kleine kamertje zat - natuurlijk geen minikamertje, want we hebben de eigenlijke goedkeuring, we zijn een echt grote serie, en omdat ik dat minikamergedoe haat."

In een interview in mei zei HBO Head of Drama Francesca Orsi dat de verwachting voor The Last Of Us was om ergens in 2025 terug te keren.
Video on youtube
Vorige aflevering
Look for the Light
Look for the Light
01x09
Leuk?
7
5
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_BlackBiker
05 nov 2023 11:59 -
Ok, er is een staking geweest. Maar dat verklaart wat mij betreft nog niet waarom er echt jaren moeten zitten tussen twee seizoenen. En dat niet alleen bij deze serie. En waarom?
Het is nu ook niet meer zo dat seizoenen 24 afleveringen hebben. Kunnen ze die 8 tot 10 afleveringen echt niet sneller produceren?

Ik vind die hiaten echt veel te lang en ik vraag me ook af of ze daarmee veel kijkers kunnen vasthouden.
Reageer
avatar_Faceman
05 nov 2023 12:21
Bijgewerkt op: 05 nov 2023 12:23
Volgens mij staakt een deel van Hollywood (de acteurs) nog steeds. En misschien hebben ze ook te maken met het schema van bijvoorbeeld Pedro Pascal die ook andere projecten (The Mandalorian) zal hebben.
Reageer
avatar_BlackBiker
05 nov 2023 14:50
Voor The Mandalorian hoeft hij alleen maar wat in te spreken. Het is geen mens opgevallen dat in de afgelopen seizoenen er nogal eens een stuntman in al dat blik zat. Dus dat kan nu ook.
Maar hoe dan ook, het gaat ze kijkers kosten, daar ben ik van overtuigd. Ik moet zelf ook nog maar zien of ik over 2 jaar nog geïnteresseerd ben.
Reageer
The Last of Us