Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Kaitlyn Dever (Dopesick) gecast in tweede seizoen van HBO's The Last of Us

Kaitlyn Dever, bekend uit onder andere Hulu's gelimiteerde serie Dopesick heeft zich aangesloten bij HBO's hit The Last of Us.

De actrice is een van de drie grote cast toevoegingen voor het aankomende tweede seizoen van het post-apocalyptische drama, gebaseerd op de gelijknamige videogame ontwikkeld door Naughty Dog voor PlayStation.



Dever (foto) speelt het meest prominente nieuwe personage in seizoen twee, Abby, samen met hoofdrolspelers Pedro Pascal, die Joel speelt, en Bella Ramsey, die Ellie speelt.

Dever is bekend van haar rollen in de sitcom Last Man Standing, de film Booksmart en de gelimiteerde Netflix-serie Unbelievable, die haar een Critics Choice en Golden Globe nominatie opleverde, en Hulu's gelimiteerde serie Dopesick, die haar een Emmy, Critics Choice en Globe nominatie opleverde.

Toen bekend werd dat het tweede seizoen van The Last of Us gebaseerd zal zijn op The Last of Us Part II uit 2020, ging de aandacht van fans meteen uit naar Abby, naast Ellie een van de twee speelbare hoofdpersonages van de game.

Dever's naam kwam naar voren als de eerste gegadigde voor de rol kort na het einde van de SAG-AFTRA staking in november. Ze sloot uiteindelijk een deal met HBO, dat de serie coproduceert met Sony Pictures Television.

Dever's Abby is een bekwame soldaat wiens zwart-wit kijk op de wereld op de proef wordt gesteld als ze wraak zoekt voor degenen van wie ze hield. In de game werd het personage vertolkt door Laura Bailey.

"Ons castingproces voor seizoen twee is identiek aan seizoen één: we zoeken acteurs van wereldklasse die de ziel van de personages in het bronmateriaal belichamen," aldus Craig Mazin en Neil Druckmann, de medescheppers, schrijvers, uitvoerende producenten en regisseurs van The Last of Us. "Niets is belangrijker dan talent en we zijn blij dat een veelgeprezen actrice als Kaitlyn zich bij Pedro, Bella en de rest van onze familie voegt."

Het verhaal van The Last of Us speelt zich af twintig jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel (Pascal), een geharde overlever, wordt ingehuurd om Ellie (Ramsey), een veertienjarig meisje, uit een onderdrukkende quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus wordt al snel een brute, hartverscheurende reis, waarbij ze beiden de VS moeten doorkruisen en op elkaar zijn aangewezen om te overleven.

De cast van het eerste seizoen, dat werd opgenomen in Calgary, Alberta, bestond verder uit Gabriel Luna als Tommy, Anna Torv als Tess, Nico Parker als Sarah, Murray Bartlett als Frank, Nick Offerman als Bill, Melanie Lynskey als Kathleen, Storm Reid als Riley, Merle Dandridge als Marlene, Jeffrey Pierce als Perry, Lamar Johnson als Henry, Keivonn Woodard als Sam, Graham Greene als Marlon, Elaine Miles als Florence, Ashley Johnson als Anna en Troy Baker als James.

In maart 2023 werd onthuld dat seizoen twee in Vancouver zal worden opgenomen, omdat een belangrijk deel van het verhaal in de videogame The Last of Us Part II zich afspeelt in het noordwesten van de Stille Oceaan. De productie begint in februari.

The Last of Us is geschreven en geproduceerd door Mazin en Druckmann. Carolyn Strauss, Evan Wells, Asad Qizilbash, Carter Swan en Rose Lam produceren ook.

Na het Creative Arts-gedeelte van de 2023 Emmy Awards voerde The Last of Us de lijst met winnaars aan met acht trofeeën, waaronder Guest Actor In a Drama Series-awards voor Offerman en Reid.
Vorige aflevering
Look for the Light
Look for the Light
01x09
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_BlackBiker
16 jan 2024 18:08 -
Voor de mensen die haar alleen kennen als de jongste dochter Eve in "Last Man Standing" check de film "No One Will Save You" van vorig jaar. Hij staat volgens mij op Disney+. Dan zie je een heel andere kant van deze prima actrice.
Deze film is de reden dat ik deze casting wel zie zitten.
Reageer
avatar_Sproet2jes
16 jan 2024 22:05 -
Ik ken Kaitlyn Dever vooral van Justified als Loretta McCready, deze rol zet ze ook goed neer.
Reageer
avatar_Futsudo
16 jan 2024 22:27 -
In ken haar vooral van Unbelievable. Dit is een miniserie waarin we het waargebeurde verhaal van Marie Adler volgen, een meisje dat aangifte doet van verkrachting, maar door niemand wordt geloofd. Marie Adler gespeeld door Kaitlyn Dever.
Reageer
The Last of Us