Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Nieuwe castings voor tweede seizoen van The Last of Us

Isabela Merced en Young Mazino zijn toegevoegd aan de cast van HBO's The Last of Us.

Merced en Mazino zijn de overige twee van drie belangrijke toevoegingen voor het aankomende tweede seizoen van het post-apocalyptische drama. De serie is gebaseerd op de gelijknamige videogame dat is ontwikkeld door Naughty Dog voor PlayStation. De derde nieuwe casting, die vorige week bekend werd gemaakt, is Kaitlyn Dever als Abby.

14628 Isabela Merced

Merced (foto) speelt Dina, Ellie's nieuwe romantische interesse en de ex van Jesse. Dina is een vrijgevochten geest wiens toewijding aan Ellie op de proef wordt gesteld door de wreedheid van de wereld waarin ze leven.

Mazino speelt Jesse, een steunpilaar van zijn gemeenschap die de behoeften van anderen boven die van zichzelf stelt, soms tegen vreselijke kosten.

"Dina is warm, briljant, wild, grappig, moreel, gevaarlijk en onmiddellijk beminnelijk", aldus Craig Mazin en Neil Druckmann, de medescheppers, schrijvers, uitvoerend producenten en regisseurs van The Last of Us. "Je kunt eindeloos zoeken naar een acteur die al deze dingen moeiteloos belichaamt, of je kunt Isabela Merced meteen vinden. We kunnen niet trotser zijn dat ze onze familie komt versterken."

"Young is een van die zeldzame acteurs die meteen onmiskenbaar is op het moment dat je hem ziet", vertellen Mazin en Druckmann over de acteur. "We zijn zo blij dat we hem hebben en we kunnen niet wachten tot het publiek Young ziet schitteren in onze serie."

In de game The Last of Us Part II, waar het tweede seizoen van de serie op gebaseerd is, worden Dina en Jesse vertolkt door Shannon Woodward en Stephen Chang.

Dit is een reünie voor Dever en Merced, die samen de hoofdrol speelden in de film Rosaline uit 2022.

Merced, bekend van de titelrol in Dora and the Lost City of Gold en de hoofdrol tegenover Jason Momoa in Sweet Girl, sprak een personage in in de recente animatiefilm Migration. Ze speelt in een reeks belangrijke aankomende films, waaronder Sony's Madame Web, de door Fede Alvarez geregisseerde Alien: Romulus, actiethriller Ballerina Overdrive, Hannah Marks' Turtles All the Way Down en DC's Superman: Legacy.

14628 Young Mazino

Mazino (foto) was het afgelopen jaar te zien in de Netflix-serie Beef. Hij heeft ook gastrollen gespeeld in series als Prodigal Son, Blue Bloods en Blindspot. Binnenkort is hij te zien in de horrorfilm Opus met Ayo Edebiri, John Malkovich en Murray Bartlett.

Het verhaal van The Last of Us speelt zich af twintig jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel (Pedro Pascal), een geharde overlever, wordt ingehuurd om Ellie (Bella Ramsey), een veertienjarig meisje, uit een onderdrukkende quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus wordt al snel een brute, hartverscheurende reis, waarbij ze beiden de VS moeten doorkruisen en op elkaar zijn aangewezen om te overleven.

In maart werd bekend dat seizoen twee in Vancouver gefilmd zal worden, omdat een belangrijk deel van het verhaal in de videogame The Last of Us Part II zich afspeelt in het noordwesten van de Stille Oceaan. De productie van de serie, een coproductie van HBO en Sony Pictures Television, begint in februari.

The Last of Us is geschreven en geproduceerd door Mazin en Druckmann. Carolyn Strauss, Evan Wells, Asad Qizilbash, Carter Swan en Rose Lam produceren ook.
Vorige aflevering
Look for the Light
Look for the Light
01x09
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Last of Us